[ Davor Grubelić @ 29.06.2006. 00:19 ] @
pokušavam instalirat gentoo sa live cd-a.
verzija je 2006.0.
ima instalacija i iz konzole i grafička. probao sam i jednu i drugu. e sad malo o problemu.
naime, kad dođem do particioniranja dobijem ispis i win particija i swap i ext2 ubuntu particija.
(sda1, sda5, sda6 -win) i (swap i sda4(ext2) - ubuntu)
kada obrišem bilo koju od linux particija dobijem ovo
(sda1) i linux particiju koju nisam obrisao.
ali grafički izgleda kao da je win particija pola diska i druga linux particija pola diska. dobro obrišem ja obe linux particije i idem kreirat nove.
i raspoloživi prostor za nove particije je 18 gb -> (swap + ext2 = 18 gb).
imam previše važnih podataka na ostalim particijama da se zazam s tim pa da izgubim sve. jel netko imao iskustva s ovom novom instalacijom.
i jel može netko preporučit koju rvstu particije(ext2, 3). koju?
trebam vaše mišljenje!!!
[ niceness @ 29.06.2006. 02:49 ] @
Prvo da vidim da li sam dobro shvatio:
sda1 -->
sda5 --> windows
sda6 -->

sda4 (ext2) --> linux

Tu nam onda ostaju sda2 i sda3 od kojih je jedna swap, a druga extended ili je i swap logicka?

Citat:
Davor Grubelić:
kada obrišem bilo koju od linux particija dobijem ovo
(sda1) i linux particiju koju nisam obrisao.
ali grafički izgleda kao da je win particija pola diska i druga linux particija pola diska.

Hoces da kazes da kada obrises jednu linux particiju nestanu ti logicke particije odnosno izgleda kao da imas samo jednu veliku win particiju.
Stvarno ne bih znao sta je u pitanju posto nikad nisam koristio graficku instalciju za gentoo.

Probaj sa fdisk ili cfdisk.
[ Davor Grubelić @ 29.06.2006. 08:49 ] @
evo sad sam probao instalaciju, s time da nisam brisao particije nego samo stavio da ih formatira. i sve lijepo završi i kad treba započet instalaciju.....................................................stoji. i neće mi bita dalje.
to je što se grafičkog dijela tiče. mislim da ću ić na stari način, kao i svi drugi.
[ Ivan_HR @ 29.06.2006. 23:20 ] @
I grubi šta sad kad si obrisao sve podatke sa diska? Jel na kraju uspila instalacija??
[ drismet @ 30.06.2006. 06:23 ] @
Probaj da rucno particionises(fdisk) i formatiras(mkfs) particiju.