[ eBojan @ 29.06.2006. 11:29 ] @
| Znači treba da postavim uslov za kretanje tako da mi deo ide do ispunjenja tog uslova. Npr. imam klip i cilindar (standardni primer :), e ja znam da postavim uslove oko ose ili da tangira povrsinu..., ali da ogranicim kretanje npr da se klip krece 30mm ili dok klip ne udari u nesto... uh mislim da ste shvatili ...znaci da jedan deo ne prolazi kroz drugi.
Verovatno je nesto prosto ali nisam mogao da nadjem resenje. |
[ SlavishaT @ 29.06.2006. 13:15 ] @
Zadaj Contact Set opciju dijelovima za koje ne zelis da zadiru jedni u druge prilikom kretanja.
http://img232.imageshack.us/img232/6591/contactset6gq.jpg
Da bi to radilo moras u opcijama programa u podesavanjima za Assembly cekirati opciju Activate Contact Set Solver u Interactive Contact polju.
[ eBojan @ 29.06.2006. 16:04 ] @
Hvala puno! to mi je trebalo. Pretpostavio sam da je nesto jednostavno u pitanju, ali mora da se zna :)
Pozdrav,
[ SlavishaT @ 29.06.2006. 19:41 ] @
Citat:
eBojan: ali da ogranicim kretanje npr da se klip krece 30mm
Na ovo ti nisam odgovorio. Postavi dio u zeljeni polozaj preko constraint-a. Kada zelis da pomjeras taj dio klikni desnim tasterom na odgovarajuci constraint u browser-u i odaberi Drive Constraint opciju. Na primjer: ako hoces da otvaras ili zatvaras neka vrata prvo zadas angle constraint. Potom aktiviras Drive Constraint za taj angle constraint i zadas do koje vrijednosti ugla vrata da se otvaraju. Ali tada ces moci pomjerati taj dio samo u okviru komande Drive Constraint. Neces ga moci uhvatiti misom i pomjerati.
[ zdrvk @ 05.07.2006. 22:47 ] @
Kako doci do Inventora 10? Pitanje je mozda bezveze ali ja se jos uvijek koristim sa 5-ticom, probao sam sa 7-micom ali nisam bio
zadovoljan kako je eksportovala crteze u AutoCAD i objekte u 3D Studio. Je li neko raspolozen da mi posalje program? ;-)
[ SlavishaT @ 10.07.2006. 19:34 ] @
Ja radim sa Inventor 9 Professional. Ako on moze da ti pomogne javi mi se na PP.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.