[ roberto555 @ 29.06.2006. 22:59 ] @
imam tri forme od koji je form1 glavna (roditeljska),te form2 i form3 child forme,koje kad otvorim nalaze se nutar form1,i sad mi je problem kako da baratam podacima izmedu tih child formi, za primjer recimo da klikom na gumb koji je na form2 u textbox1 koji je na form3 upisem nesto,ja sam narpavio ovako: -------form1- kod------------ Code: Dim form3 As New form3 Dim form2 As New Form2 Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As _System.EventArgs) Handles Button1.Click form2.MdiParent = Me 'otvara child form2 form2.Show() End Sub Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As _System.EventArgs) Handles Button2.Click form3.MdiParent = Me form3.Show() 'otvara child form3 End Sub ----------form2 kod............. Code: Dim form3 As New Form3 Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As _System.EventArgs) Handles Button1.Click form3.TextBox1.Text = "Nesto" End Sub ---------------textbox1 je na child form3! i ovo mi ne radi, mogu samo da sa glavne upisujem u textbox recimo bilo koje child,al obrnuto sa child na glavnu i sa child u child neče,,,,u cemu je greška? (vb,,moze i c) hvala! [Ovu poruku je menjao havramm dana 30.06.2006. u 11:15 GMT+1] |