[ bojanis @ 30.06.2006. 08:08 ] @
Napravio sam jednu pivot tabelu i u nju dodao dva calculated field-a (pored polja iz glavne tabele). Dva su polja iz glavne tabele bitna za nastavak price. To su proizvodi i artikli - svaki proizvod ima nekoliko promotivnih artikala.
Prvi calculated field je saldo koji se racuna kao razlika polja in i out(polja iz glavne tabele) i ovo polje radi bez problema. Drugi calculated field je final unit price - racuna se kao saldo*unit price(polje iz glavne tabele). Za pojedinacni artiakl ne pravi, problem, racuna ga dobro. Medjutim, kada se pravi suma final unit price-a za svaki proizvod pojedinacno kao i total za sve proizvode dolazi do greske u racunanju. Vrednosti su negde i trostruko vece od prave vrednosti. Stvarno ne mogu da skapiram u cemu moze da bude problem.
[ bojanis @ 01.07.2006. 07:32 ] @
Def je greska u formuli saldo*unit price... Unit price nije jedinstven za sve proizvode i predpostavljam da zato pravi gresku... Samo, kako postaviti formulu?
[ elmagio @ 04.07.2006. 11:02 ] @
JoŇ° kad bi postavio primjer?
[ bojanis @ 05.07.2006. 15:17 ] @
Uspeo sam da resim problem
Izbacio sam calculated field i u glavnoj tabeli dodao kolone za saldo, final unit price i kolonu koja samo uzima vrednosti iz final unit price-a (ona mi sluzi kao final unit price u pivot-u). Sada sve radi ok