[ Aiwass @ 30.06.2006. 08:30 ] @
| Imam asus a9250 graficku i imam problem da kad ukljucim pojedine igre monitor se ugasi, posle par min komp se resetuje. Zapavo moji su malo stedeli kada sam kupovao nov komp i zadrzao sam staru 15'. Rade mi igre tipa q3 arena, wolfenstain, Solder of forutne.. ali StarCraft i gomila ostalih NI-KA-KO!
pomagajte, poz
[Ovu poruku je menjao Aiwass dana 30.06.2006. u 09:43 GMT+1] |
[ Milan Gligorijevic @ 30.06.2006. 08:35 ] @
Najbolje menjaj delove racunara dok ne dodjes do problematicnog. Tako ces znati sta da kupis ako je hardverski problem.
Da li si probao novu instalaciju windowsa?
[ Aiwass @ 30.06.2006. 08:36 ] @
ahahah mora da me zajebavas... mislim da je to do monitora.. ipak je to stara 15-tica, ne nisam probao reinstal. mislim ... sigurno nije do kvara hardwera jer Quake tri radi, S.o.F. radi ... itd...
[ Danilo Cvjeticanin @ 30.06.2006. 08:39 ] @
Znam da za Starcraft treba patch kako bi se mogao igrati na XP-u. Sumnjam da je do monitora... Jesi probao da instaliras najnovije ATI-eve drajvere?
[ Aiwass @ 30.06.2006. 08:42 ] @
ne nisam , daj mi likove za taj starcraft ... i za drivere :) pazi probao sam sl igre
Thief 3 , Holligans, starcraft , myst
radi mi i Riddlic...
[ ksalol84 @ 30.06.2006. 10:19 ] @
Evo ti Driver za graficku http://www.ati.com/
[ iMiki @ 30.06.2006. 10:44 ] @
Moguce je i da je monitor. Podrazi na netu specifikacije. Mozda moze veca rezolucija sa nizim osvezavanjem.
Neke 15tice nema sanse da rade preko 1024x768, to im je plafon. Drug ima Samsung SyncMaster 550 i nece, dok sam svog Daewoo-a terao i na 1600x1200 u 256 boja.
P.S. Igrice bi trebalo da se startuju u najnizoj rezoluciji, mada ima i onih koje skeniraju hardver (CPU, VGA, RAM) i odrede najbolju rezoluciju za tu makinu. Mozda ti je komp (graficka) jaci a monitor nikakav. Kupi za 50-60 evra neki polovan Dell, IBM ili Compaq (svih ima u varijanti sa Sony trinitron ekranom, dve tanke, jedva primetne, horizontalne linije pri vrhu i dnu ekrana) i igraj se.
[ pctel @ 30.06.2006. 10:58 ] @
Gluposti. Monitor ne moze da resetuje racunar. Ima nekoliko drugih mogucih razloga ali monitor nikako!
[ Aiwass @ 30.06.2006. 20:25 ] @
moze racunar sam od sebe, ako primeti da je doslo do neke greske u komunikaciji izmedju njega i monitora. Nimam preteano znanja ali imam dosta iskustva tako da opusteno mogu da pretpostavi mda je ovo.
MOnitor je neko belinea g****...
[ Aiwass @ 30.06.2006. 20:30 ] @
heheh, pa ok hvala na savetu za kupovinu ali trazim mozda neko softwersko resenje za to, posto mi neke bezvezne matore igre ne rade.. "myst" .. a radi mi GTA onaj zadnji .. san andreas ili kako vec.mislim pogledajte spisak igri koje rade a koje ne
Ridlikove hronike
GTA san andreas
SOF 2
Quake 3
Return to castel wolfenstain(kako se vec pise :) )
sve te iznad rade , a ove ispod nece
Myst , Hoolingas , Thief 3:deadly shadows ... i starcraft ciji smo problem nadam se resili :)
meni bogami sve to govori da je to problem softvera i "komunikacije" graficke i monitora.. jer je komp novije generacije a monitor star ko biblija ( ova moja kucna :D )
[ Aiwass @ 30.06.2006. 20:33 ] @
heh pa nije valjda moje pitanje toliko bilo glupo ? :) to sam mogao i sam da posetim ali znam da su bili sluchajevi gde graficke rade bolje pod starijim verzijama drivera nego pod najnovijim. koju verziju da skinem ...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|