[ makaki @ 30.06.2006. 11:46 ] @
| Imam Compex WPE54G i planiram njegovu spoljnu montažu. Kutija je dimenzija 240x190x90 (mm). Da li je bezbedno zatvoriti pomenuti AP u kutiju tih dimenzija (zbog grijanja, naravno)?
Isto pitanje bih postavio u vezi OvisLinka WL-5460 (koji u praksi bolje radi kao grijalica nego AP).
Hvala |
[ tarla @ 30.06.2006. 15:01 ] @
Ako mozes izbjegni montazu direktno na sunce ali ako ne mozes..... :)
Nekoliko komada nam stoji upravo tako kako si opisao i nema nikakvih problema sa njima. Jedino kada trebas nesto raditi onda ih prvo moras ugasiti da malo olade :)
Salu na stranu ali ako mozes postaviti alu foliju iznad njih bilo bi puno pogodnije za rad.
[ zoran @ 01.07.2006. 03:00 ] @
Svaki uređaj mora imati svog prostora za hlađenje , odnosno ventilaciju. Pogledaj tv , mikser...bilo šta. Ako se već puno greje , najefikasnije hlađenje su otvori ispod i iznad , a ako to uslovi ne dozvoljavaju , onda bar sa strane bi trebalo da postoje ti otvori , a ako već ne postoje nikakvi uslovi za ventilaciju , onda bi bilo poželjno da kutija bude od aluminijuma. On brzo prima i odaje temperaturu. Obavezno na najnižoj tačci kutije treba da se napravi rupa za odvođenje kondenzovane vlage. Inače svaki malo bolji limar može da napravi one otvore kao nastrešnice , za čas posla. Kablovi u kutiju treba uvek da ulaze od dole da bi eventualna vlaga mogla da otkapne sa kabla.
Tarla , baš me zanima kakve ti radove to izvodiš na samom ap , brišeš prašinu sa čipova ? Izvini ,ali sam ja to tako shvatio.
[ tarla @ 01.07.2006. 10:52 ] @
"Vrsim" radove vezane za prebacivanje ap-ova tamo-vamo... Na nekima je cak skinut poklopac radi sto boljeg hladjenja a i prica o opekotinama je malo preuvelicana :)
Ali da treba izbjegavfati postavljanje na sunce to je definitivno...
[ faraguna @ 01.07.2006. 13:22 ] @
meni canyon wf514 radi skupa sa 8port switchom i njihovim adapterima (mnogo topline) 24/7 u drvenoj kutiji na suncu! i nikad problema... jedino sam pasivni cooler stavio na dio kućišta i unutar kutije na njega cooler (dimenzije za grafičku karticu) koji vuče toplinu na njega... taj pasivac je toliko vruć da se stvarno možete opeć na njega ako ne pazite, a i drvo je malo pougljenilo... sve ovisi dali je router stabilan, koliko temperatura djeluje na njegovu osjetljivost (po zimi imam barem 200-300 KB veći transfer nego sad po ljeti) i mogućnost da izgori... inače idealne su ti metalne kutije...
[ makaki @ 02.07.2006. 16:28 ] @
Hvala na odgovoru. Aluminijska kutija je definitivno pravo resenje
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.