[ lord Vader @ 04.07.2006. 20:34 ] @
Kako je najbolje pakovati svoje komponente u taj VCL, ActiveX ili na neki drugi način? |
[ lord Vader @ 04.07.2006. 20:34 ] @
[ itf @ 06.07.2006. 14:37 ] @
Sve ovisi o tome gdje kaniš korisiti te komponente. Ako je riječ samo o Borland okruženju onda ti i ne treba ActiveX i COM. Tad sve staviš u običan borlandov paket i nakon compiliranja dobiješ mislim BPL biblioteku. To ti je zapravo isto kao i DLL, ali i različito u neku ruku (pogledaj u helpu).
ActiveX i COM ja osobno ne preferiram jer moraš prethodno obaviti registraciju u gostujućem OS-u. Jedina prednost je ako ti to treba i u drugim programskim jezicima. Nadam se da sam pomogao.. [ lord Vader @ 08.07.2006. 12:24 ] @
Jesi pomogao si. Ja baš to želim, da napravim kontrolu koju mogu posle koristiti iz različitih jezika. Znači za mene je pravo rešenje ActivX?
Da li ActivX može da se koristi na linoksu? Tj da li tako napravljena kontrola može da radi na tom sistemu u njegovim programskim alatima. Za tu registraciju znam, tj. ne možeš da napraviš program bez instalacije. Kako se instaliraju (registruju)ActivX komponente, znam da nešto ide iz run menija. Znači zanima me šta se tu kuca i kako sve to može da se napravi iz programa tj. setup aplikacije koja treba da instalira moju aplikaciju. [ kiklop74 @ 08.07.2006. 13:19 ] @
Citat: lord Vader: Da li ActivX može da se koristi na linoksu? Tj da li tako napravljena kontrola može da radi na tom sistemu u njegovim programskim alatima. Ne. [ itf @ 10.07.2006. 12:15 ] @
Linox? Valjda misliš na Linux? Ako je riječ o Linuxu ne možeš koristiti ActiveX i COM jer su to specifične Windows tehnologije.
Registriranje komponenti se radi uglavnom pomoću programa REGSVR32.EXE. Ako je ActiveX uspješno registriran onda ti se javi poruka da je to dobro napravljeno. Ako pri instalaciji svog programa želiš odmah instalirati i ActiveX komponente koje tvoj program koristi možeš koristiti regsvr32 -s kao "silent" registracija tj. da ti se ne prikazuju nikakve poruke o tome da li je uspješno instalirana komponenta ili ne. Ovo je zgodno ako se registrira više dll i ocx datoteka. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|