[ salz @ 05.07.2006. 23:14 ] @
Celo vece smisljam, i nikako da resim problem. Imam fajl u kojem su zapisani brojevi, u svakom redu po jedan broj. primer: 7 14 55 34 56 itd... Hocu da konvertujem te vrednosti u int, posto ne mogu nikako drugacije da ih iscitam osim kao char. Kada pokusam sa metodom readInt() i readByte() iz klase DatainputStream, daje mi integer vrednosti ovih charova, pa to obicno budu neki drugi brojevi koji nemaju veze sa onim iz fajla. Pokusao sam sledece: char->string->int ali imam problema sa metodom parsInt() iz clase Integer. primer: x=DI.readByte(); space=(char)x; Character c = new Character(space); String s = c.toString(); int W = Integer.parseInt(s); System.out.print(W); pri kompajliranju nema problema, ali kada izvrsim naredbe dobijem sledecu poruku: "java.lang.NumberFormatException: For input string: at java.lang.NumberFormatException.forInputString(NumberFormatException.java:48) at java.lang.Integer.parseInt(Integer.java:468) at java.lang.Integer.parseInt(Integer.java:518) at MergeSort.main(MergeSort.java:27)" Zasto parseInt() ne uspeva da konvertuje string u int? To je za sada jedini nacin koji sam uspeo da pronadjem, medjutim ne sljaka. Imam JSDK 1.42, ali sumnjam da je tu problem |