[ Pali zari @ 06.07.2006. 10:38 ] @
informativno, koje novije distribucije dolaze sa svom podrskom za multimediju(kodeci i ostalo) i brdo softvera na par cd-va ili dvd-u?
[ GPr @ 10.07.2006. 15:33 ] @
sve
[ Marko_R @ 10.07.2006. 21:04 ] @
Ma imaju sve, samo što uglavnom nisu na instalacionom CD/DVD, ali uključivanjem odgovarajućih repozitorujuma može da se instalira preko interneta.
[ rj444 @ 15.07.2006. 20:35 ] @
Ako hoces da imas podrsku za multimediju cim instaliras Linux, onda probaj PCLinux (baziran na Mandrake-u, a ovaj na RadHat-u) ili Mepis (Debian distro). Kod ostalih popularnih (Fedora, Ubuntu, nisam siguran za Suse) nemas podrsku pri instalaciji za non-free kodeke, mada oni mogu lako da se instaliraju preko Interneta. Tako da ako imas ADSL ili Lucent modem onda probaj Ubuntu.
[ djricky @ 15.07.2006. 20:50 ] @
knoppix 5

kad se sve instalira pojede skoro 9gb
[ Milos Dedijer @ 16.07.2006. 03:31 ] @
Mandriva ili knoppix 5 kao sto je rekao covek... :D Mada sve imaju standardnu multimediju, zavisno od X-a koji koristis.

Ja preferiram Fedora Core 5.. Ali cim instaliras odmah skidas livna repozitorijum i cepas yum upgrade kdemultimedia ;)
[ tdjokic @ 16.07.2006. 05:47 ] @
Nikako mi nije jasno kako to PCLinuxOS i Mepis rade. Svi ostali se nesto vade da ne smeju da isporucuju stvari koje su namenjene besplatno iskljucivo korisnicima a ne distributerima Linuxa, a ova dva (mozda jos po neki manje poznat) imaju valjda sve. Ovde je rec "valjda" zbog toga sto je moj racunar nem, pa za zvuk ne znam, a ni filmove ne gledam. Evo jednog malog testa: pokusajte da pristupite kamerama na http://www.informatika.co.yu/ koje prikazuju u zivo neke delove Beograda. Ako vam to radite, onda imate maksimum. Najcesce treba nesto dodavati itd., sto je mnogima jednostavno a mnogima nije.