[ brkicm @ 06.07.2006. 22:22 ] @
Dali neko moze da mi kaze zašto fotografije koje skinem sa A530 na hard posle nekog vremena dobiju neke štrafte i izpomeraju par linija za koji piksel. Te štrafte su u obliku trake bez pravila. U stvari ima uvek su horizontalne i promene boju. Imam utisak da se desi kada u dotični folder dodajem slike sa aparata. Još mi se par puta desilo da mi se restartuje komp dok skidam fotke.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 07.07.2006. 02:46 ] @
Prvi put čujem za tako nešto!!! To apsolutno ne bi trebalo da se dešava, proveri da li ti je sa hard diskom sve apsolutno u redu.
[ dragancesu @ 07.07.2006. 07:16 ] @
Promeni baterije, kad su slabe desavaju se problemi u prenosu fajlova
[ broker @ 07.07.2006. 08:00 ] @
Uradi jedan detaljan test hard diska, a za svakislucaj fotografiej snimaj na neki drugi disk.
[ .silja. @ 07.07.2006. 13:53 ] @
Probaj tako defekne fotke da ponovo prebacis na karticu i da ih pregledas na drugom kompu.
[ brkicm @ 09.07.2006. 23:53 ] @
Probao sam da vratim slike na aparat. Normalno te defektne i na aparatu budu vidljive greske bez skidanja na drugi računar.Ostaje mi samo hard.

Hvala vam u svakom slucaju.
[ pisac @ 10.07.2006. 11:09 ] @
Tebi najverovatnije ne valja RAM memorija na kompjuteru. Što pre je testiraj, pošto se to što vidiš na slikama dešava i sa nekim drugim fajlovima na kompjuteru, i vrlo skoro ćeš ostati bez operativnog sistema ili nekih (važnih) podataka.
[ brkicm @ 10.07.2006. 20:50 ] @
Da ali ne znam sa kojim programom. Hard sam proverio sa maxtorovim programom i kaže da je OK. proveravao sam i nekim dosovim programom memoriju i izbroji 512 i kaže da je ok.
[ ivicat13 @ 11.07.2006. 02:59 ] @
Za testiranje memorije mozes koristiti Gold Memory. Programcic stane da jednu disketu... Koristi pretragu. Imas ovde dosta tema o tome. Evo jedne koja bi trebala dosta da ti razjasni:

http://www.elitesecurity.org/t...grami-za-dijagnostiku-racunara

Pozdrav, Ivica
[ dragancesu @ 11.07.2006. 07:50 ] @
Problem je zaista cudan,

Citat:
...fotografije koje skinem sa A530 na hard posle nekog vremena dobiju neke štrafte i izpomeraju par linija...

Posle koliko vremena?

Kako prebacujes slike? Neki program ili kao sa recimo usb diska? Da li si probao da slike prebacis preko card reader-a?

Citat:
Probao sam da vratim slike na aparat. Normalno te defektne i na aparatu budu vidljive greske bez skidanja na drugi računar.Ostaje mi samo hard.

Pitanje sta gledas, taj (verovatno) jpg fajl sadrzi i malu sliku za prikaz na aparatu, tzv. thumbnail.

To prebacivanje probaj kod drugara, ako i tamo ima problema nosi aparat u servis.

[ brkicm @ 12.07.2006. 12:29 ] @
Probao sam na drugom računaru i budu OK. Ali je taj imao USB2. Definitivno je nesto do mog računara.Probao sam da ih kopiram i sa njegovim softverom pa se isto dogodi. izgleda da je problem u prenosu slika ali i dalje sumljam da se i na hardu pokvare. Ne znam dali može zbog windowsa ovo da se desi jer mi je u poslednje vreme skroz nestabilan a nema ni 2 meseca kako sam ga reinstalirao,čak sam i par puta pregledao kasperskim ceo računar i nema virusa.
[ .silja. @ 12.07.2006. 14:55 ] @
Virus nije povezan sa tim.
Ako imas stariju generaciju racunara mogu biti osuseni elektroliti na maticnoj ploci.
A moze da bude greska i u hardu.
[ brkicm @ 12.07.2006. 21:16 ] @
Imao sam još jedan hard (250mb)stari stari i prikopčao sam ga na računar isto se dogodi.Tačnije bilo koje kopiranje na samom hardu ili na drugi to mi se desi.danas sam probao i memoriju sa gold memory i on kaže da je ok. Sutra skidam moj hard idem kod kolege da pokušam da ga izkoipiram na njegov i mome sledi jedan kompletan format,nove particije i ponovo sistem.

Hvala vam svima na pokušaju da mi pomognete a ja neću kriti sta je greska pa ću vam javiti da ne zeza nekog drugog.
[ kobac66 @ 13.07.2006. 06:08 ] @
Moguce da ti ne valja USB.
Jesi li probao sa nekim citacem kartica?

[ brkicm @ 13.07.2006. 13:07 ] @
Nije USB jer sam ukapirao da se isto dešava i sa slikama koje kopiram na samom hardu.čitač kartica nisam probao jer nemam gde,sem kod fotografa.
[ pisac @ 13.07.2006. 13:29 ] @
Čoveče, dao sam ti rešenje odavno: neispravan ti je RAM ili nije kompatibilan sa tvojom matičnom pločom. Eventualno ti ne valja matična ploča u delu koji radi sa RAM memorijom.

Ako si overklokovao kompjuter, vrati ga na fabrički.

Za testiranje RAM-a imaš memtest86 ili docmem. Potraži na Internetu, i pusti da se testira cele noći. Medjutim, čak i ako ti ovi programi ne nadju grešku na memoriji, to ne znači da je 100% ispravna, a ta neispravnost se upravo otkriva lošim kopiranjem velikog broja različitih fajlova sa HD-a, što je kod tebe slučaj.

Tačka.