[ Kaziprst @ 09.07.2006. 12:15 ] @
U poslednje vreme kad god upalim racunar pocne da mi skenira disk. kako da isklucim automatsko skeniranje??? OS Win-xp sp2. |
[ Kaziprst @ 09.07.2006. 12:15 ] @
[ Zoran Milovanovic @ 09.07.2006. 12:51 ] @
Pitano 100 puta. Koristi PRETRAGU!
[ Zoran Rodic @ 09.07.2006. 13:04 ] @
A odmah nakon pretrage kreni da resavas problem koji prouzrokuje automatski check disc.
[ ksalol84 @ 09.07.2006. 15:28 ] @
Sigurno ti je stiklirano da skenira sistem pri podizanju sistema.
Ukloni to automatski check disc... [ Kaziprst @ 09.07.2006. 22:12 ] @
Da sam mogao da nadjem preko pretrage sigurno ne bih postavljao pitanje?
[ SlobaBgd @ 10.07.2006. 10:50 ] @
Citat: s|cEr: Pitano 100 puta. Koristi PRETRAGU! Ajde, 'leba ti, navedi 5 topika od 100 koje pominjes a da se pise o isklucivanju scan disc-a. Ubih se pretrazujuci i nista. [ Milan Gligorijevic @ 10.07.2006. 12:05 ] @
Takodje sam trazio i nema. Jedino sto sam nasao je http://www.elitesecurity.org/t48363 ali to je za Windows 2000
Ali sam nasao i http://www.dataclinic.co.uk/disable-scandisk-chkdsk.htm gde ima i za XP [ Zoran Rodic @ 10.07.2006. 13:12 ] @
Mozda gresim i dizem bespotrebnu paniku, al ovde tema ide u pravcu iskljucivanja alarma zbog prevelike buke u zgradi gde pocinje pozar.
Uzmi neki hdd utility i proveri da li je sve u redu sa diskom Mozi biti vise uzroka recimo: - nestanak struje u toku rada pa se ovaj cudi na butanju sta se desilo - bad sectori [ SlobaBgd @ 10.07.2006. 19:20 ] @
Citat: Kaziprst: kako da isklucim automatsko skeniranje??? OS Win-xp sp2. Kaziprst je bio jasan sa pitanjem, covek zeli da iskljuci scandisc pri bootovanju. Cenim sto se iznose misljenja da to skeniranje ima svoje razloge i mozda nije pametno iskljuciti ga, ali hajde da pomognemo coveku u onome sto mu treba. Ja ne znam kako, zato hvala mmwc-u. U uputstvu na koje vodi mmwc-ov link pise Citat: Disabling Chkdsk - Windows 2000 and XP 1. Run the Registry Editor (regedt32.exe) 2. Under the HKEY_LOCAL_MACHINE subtree, go to the following subkey: \SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager 3. Change the BootExecute entry to: autocheck autochk * Exit your registry, you may need to restart or log out of Windows for the change to take effect. Kod mene u registry-u taj kluc je vec podesen kao sto pise gore, pa mi se opet pokrece scandisc pri bootovanju XP-a. Verujem da je to zbog Fat32 FS-a na hardu gde mi je XP, ali ja bih da zadrzim Fat32, a da onemogucim checkdisc. [Ovu poruku je menjao SlobaBgd dana 10.07.2006. u 21:54 GMT+1] [Ovu poruku je menjao SlobaBgd dana 10.07.2006. u 21:55 GMT+1] [ calexx @ 10.07.2006. 21:28 ] @
Nije nikakvo rešenje da se isključi scandisk pri butovanju, mora da nađe zašto se to dešava. Pretpostavljam da ga ne prekine nego pusti da do kraja skenira hard i ako se to ponavlja kod svakog startovanja, možda bi bilo vreme da razmisli o bekapu diska. Maxtor? ;)
[ SlobaBgd @ 10.07.2006. 22:42 ] @
Maxtor, naravno, i WD, oba na Fat32, oba 80GB. Maxtor Win98, WD WinXP, ali to se dogadjalo i kad su hardovi bili novi, a i na starom hardu Maxtor od 40GB sto je sad u rack-u, (dok je bio sa XP-om)...
Citat: calexx: Nije nikakvo rešenje da se isključi scandisk pri butovanju, mora da nađe zašto se to dešava. Pretpostavljam da ga ne prekine nego pusti da do kraja skenira hard i ako se to ponavlja kod svakog startovanja, možda bi bilo vreme da razmisli o bekapu diska. Ma verujem, ali cisto onako akademsko pitanje, ako moze - kako moze. [ Milan Gligorijevic @ 10.07.2006. 23:06 ] @
Kod mene je takodje reg kljuc isti kao sto je iznad citirano. File system je NTFS i ne pamtim kada je poslednji put radjen scan disk. Moguce da je taj kljuc pogresan, potrazicu sutra jos nesto, sad je kasno :)
[ antovski @ 11.07.2006. 00:56 ] @
U command prompt upisi chkntfs /? i naci ces odgovor.
Pozdrav! [ Milan Gligorijevic @ 11.07.2006. 09:41 ] @
Start => Run => msconfig => odaberite Normal Startup ako vec nije. Moguce da je otkaceno Diagnostic Startup pa zato stalno radi scan disk.
Ukoliko ovo ne pomogne probajte sledece. Citat: To stop Windows XP from running scandisk every time you boot: - Boot into safe mode - Find the following file: C:\WINDOWS\system32\autochk.exe - Rename it autochk.exe.bak - In the same directory, create a blank .txt file named autochk.exe WARNING: This will stop your computer from automatically running a scandisk after a bad shutdown. [ tedi97 @ 23.07.2007. 21:39 ] @
Imam i jos jedan problem.
Kad god restartujem racunar, pri podizanju sistema racunar radi Scan diska D.... Kako to da iskljucim? ![]() ![]() MOZDA JE OVOM postu mesto na drugoj temi....potrazicu, a u medjuvremenu mozda mi neko pomogne! NASAO ovde http://www.elitesecurity.org/t186366-0#1212412 i relativno resio...sada mi se posle restarta javlja plavi ekran sa informacijom da je Auto Scan stopiran and skip... Jos ovo da otkrijem kako da eliminišem i biće mi lakše... MOderator, ako možeš , molim te, prebaci ove postove u temu http://www.elitesecurity.org/t186366-0#1212412 ja to ne znam da uradim HVALA! [Ovu poruku je menjao tedi97 dana 25.07.2007. u 18:43 GMT+1] [Ovu poruku je menjao tedi97 dana 25.07.2007. u 22:34 GMT+1] [ tedi97 @ 25.07.2007. 21:45 ] @
Imao isti problem da prilikom restarta scan disca D se svaki put radio automatski....
Ovaj sistem popravke nije dobar, bar meni. Od trenutka kada sam uradio CITAT: To stop Windows XP from running scandisk every time you boot: - Boot into safe mode - Find the following file: C:\WINDOWS\system32\autochk.exe - Rename it autochk.exe.bak - In the same directory, create a blank .txt file named autochk.exe WARNING: This will stop your computer from automatically running a scandisk after a bad shutdown. Diskeeper , ni DiskDefragmenter nije radio, te ni Opera browser nije radio- opera6.ini file bio corupted... Vratio sam Autochk.exe kako je bilo ranije , i sada radi normalno.... Smatram da je ipak, logicki, bolje, i da mi skenira disk za bad fragmente, nego sto sam bio sve poremetio preimenovanjem fajla Autochk.... Pretpostavljam da je ipak neki crv napravio ovaj haos, te da ce uskoro total ciscenje diska morati da se odradi... Samo iznosim svoje iskustvo sa promenom ekstenzije fajlu Atochk... [Ovu poruku je menjao tedi97 dana 27.07.2007. u 14:38 GMT+1] [Ovu poruku je menjao tedi97 dana 27.07.2007. u 16:13 GMT+1] Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|