[ DJankos @ 10.07.2006. 12:10 ] @
Postovanje Elitovci,
radim jedan flash projekat , gde ce se sav tekst koji ce se prikazivati u fleshu "ucitavati" iz spoljasnjeg .txt fajla (neki od njihj imaju i preko 20k).
Zahvaljujuci nasim savremenim mrezama :), potrebno mi je resenje za loader koji ce se prikazivati u flash filmu , sve dok se ne ucita tekst iz spoljasnjeg txt fajla? Dali je neko radio nesto slicno?
[ milantrax2005 @ 10.07.2006. 12:47 ] @
Recimo jedan primer iz help-a

Code:

var my_lv:LoadVars = new LoadVars();
my_lv.onLoad = function(success:Boolean):Void {
    if (success) {
        //neka akcija nakon zavrsetka ucitavanja
        //npr. da sakrije neku animaciju koja bi zabavljala posetioce
        //dok se TXT ne ucita,i nakon toga da postavi taj TXT u dinamic box
    } else {
        trace("Neuspelo ucitavanje !");
    }
}
my_lv.load("putanja/tekst.txt");

Naravno pre ovog koda postavis kod za neku animaciju koja ce da prati ucitavanje...
Tu cak mozes da koristis getBytesLoaded(); i getBytesTotal(); pa i event tipa onHTTPStatus

LoadVars
[ DJankos @ 10.07.2006. 13:44 ] @
ok, hvala na odgovoru, ovo sada radi odprilike onako kako sam zeleo. (dobar ti je sajt, dobro je sto nas ima sve vise koji shvatamo flash umetnost i njegove mogucnosti (mozes da pogledas ovaj moj rad www.ni.ac.yu/junis/index.html, simulacija windows okruzenja u flashu...dvoklik ikonice, desni klik, start meni, zamena backgroud slike, menjanje boje teme....)
imam jos jedno pitanje:
preko textualnog fajla ucitavam i slike (upise se html tag za sliku u .txt) iz zasebnog foldera u isto dynamic polje. preloader texta kakav si opisao preskace ucitavanje slike(prikazuje najpre text , pa nakon toga za neko vreme prikaze i sliku, postoji li mozda i za to resenje?
u svakom slucaju hvala jos jednomi za ovo prethodno
pozdrav
[ milantrax2005 @ 10.07.2006. 14:09 ] @
Bila je neka fora da slika (klip) ostane u SWF-u pa da eksterni txt diriguje njeno postavljanje u dynamic box,ali nisam siguran kako bi se to sve uklopilo...Sigurno se ne bi cekalo na njeno ucitavanje...

Ovo sa win okruzenjem je i meni palo na pamet,mada me je jedan prijatelj "odgovorio" od te ideje.Mada mislim da je tu maximalna upotrebljivost od strane korisnika jer su ljudi navikli na win interfejs...
[ DJankos @ 10.07.2006. 14:19 ] @
hvala za attacment pogleda cu ga :)

sto se tice win okruzenja jeste dobro resenje(posto je najblizi korisnicima), ali je problem u tome sto standardni korisnici nisu navikli i na win okruzenje na webu
(pr. apriori: kako da se pokrenu ovi linkovi sa desktopa? (ljudi navikli da kliknu samo jednom da ih link odvede na zeljenu stranicu i slicno......
[ milantrax2005 @ 10.07.2006. 14:27 ] @
Pa najlakse je da bude jedan klik i go.Dvoklik je malo komplikovaniji da se izvede u Flash-u.Svako ko je "dotakao" Flash to zna...Ti postavi da svaka ikonica ima svoj context menu, pa u info stavi da ako hoce da pokrenu link kliknu desnim klikom pa na stavku iz context menija :) To bi tek bilo...
[ kelja @ 10.07.2006. 15:36 ] @
Greska!Mislio sam da nije resen dvoklik ,pa sam poslao neki kod...ali sad vidim da je sve ok.
[ milantrax2005 @ 10.07.2006. 15:45 ] @
Evo ja sam nasao ovaj primer >
[ milantrax2005 @ 10.07.2006. 15:48 ] @
@ kelja
Nema veze,mozda ce nekom da zatreba :)
[ kelja @ 10.07.2006. 16:46 ] @
@milantrax
Ma da,pravo zboris,ja sam nasao ovaj primer,pa nek ljudi biraju:-)
Code:

onClipEvent (load) {
    doubleclickDuration = 300;
    lastClick = 0;
}
onClipEvent (mouseUp) {
    _root.tajmer = getTimer();
    if (this.hitTest(_root._xmouse, _root._ymouse, true)) {
        if (lastClick == 0) {
            lastClick = getTimer();
        } else {
            lastClick = 0;
            _root.klik = "double click";
        }
    }
}
onClipEvent (enterFrame) {
    if (lastClick>0) {
        if ((getTimer()-lastClick)>doubleclickDuration) {
            lastClick = 0;
            _root.klik = "single click";
        }
    }
}

Da,ovaj kod ide na movieClip!
[ milantrax2005 @ 11.07.2006. 19:01 ] @
Vidi,vidi ovaj dvoklik cak i kosta

http://www.communitymx.com/abstract.cfm?cid=076F1
[ kelja @ 11.07.2006. 22:12 ] @
Pa da, znanje se vazda najskuplje naplacivalo...