[ MatezYU @ 11.07.2006. 09:11 ] @
| Kako mogu bez maticne ploce da utvrdim da li je napajanje dobro? Da li mogu nekako da kratko spojim one prikljucke koji idu na maticnu plocu i tako dam spoj da se trafo aktivira, tj. da vrti ventilator? Koje su to nozice koje treba kratko da spojim? |
[ cika pera @ 11.07.2006. 09:22 ] @
Zelena i crna.
Samo, ako zavrti ventilator jos uvek ne znas da je napajanje dobro.
Ako ne zavrti sigurno nije.
Pozdrav
[ MatezYU @ 11.07.2006. 09:28 ] @
U stvari kako mogu da proverim da li mi je riknula ploca ili napajanje? Stalno mi nesto zuji u napajanju... A kada pritisnem POWER dugme nista se ne desava. Merio sam napon, na jednom kraju ima 12V a na drugom nista... 5V nema, kao da je riknulo napajanje... Uzeli smo drugo napajanje ali nista se ne desava, ista prica... Ne reaguje na dugme. MOguce da je ploca crkla?
[ JOJO847 @ 11.07.2006. 10:20 ] @
Moguce da je stradalo nesto oko napajanja na ploci. Savjetujem da das nekom elektronicaru ili servisu da ispitaju. Napajanje se moze probati na nacin kako kaze cika pera, s time da neka napajanja nece krenuti ako nemaju zakvacen teret sto se obicno rijesi da se zakvaci na molex neki cd drajv. Inace, o tome je vec pisano. Ako krene, izmjeri napone na konektoru evo ti koji cemu sluzi:
http://www.hardwarebook.net/connector/power/atxpower.html
Opet, nebi bilo lose napajanje otvoriti i pogledati kako izgleda unutrasnjost.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.