[ rodgerwaters @ 11.07.2006. 16:28 ] @
Da li bi neko iskusniji u Accessu mogao da mi pomogne sa sledecim pitanjima: 1. Imam form kroz koji korisnik moze da gleda (i edituje) nekih 3000 rekorda sa po 14 polja. Ono sto meni treba je da korisnik moze da edituje tekuci rekord koliko hoce, ali da kad hoce da se pozicionira na neki drugi rekord (preko navigacionih buttona) da ga saceka poruka da li zeli da sacuva promene koje je napravio na tekucem rekordu. Napisao sam kod: Code: Private Sub Form_BeforeUpdate(Cancel As Integer) Dim Response Response = MsgBox("Record izmenjen. Sacuvati?", vbYesNo, "Sacuvati promene?") If Response = vbNo Then Cancel = True Me.Undo End If End Sub Kod radi logiku koju hocu, ali me sacekuje sa ovim pitanjem cim kontrola koju editujem izgubi fokus, a ja hocu da se to desava pri pokusaju promene tekuceg rekorda. Gde treba pozicionirati ovakav kod da bi radio ono sto ja zelim (pokusavao sam u OnDirty, OnOpen, OnCurrent - bez uspeha)? 2. Kako da namestim da mi Access report bude u obliku tabele (to jest sa iscrtanim linijama izmedju kolona i redova)? Ja sam smislio jako zamorne workarounde: -da crtam horizontalnu liniju u sekciji Detail iznad svakog reda i vertikalne linije izmedju kolona -Da svako polje koje se ispisuje uokvirujem Borderom pa da polja slazem tako da se nadovezuju jedna na druga Da li ovo moze nekako "automatskije"? Hvala unapred |