[ Milos Dedijer @ 12.07.2006. 10:51 ] @
Ovako, imam problem. Zvuka nema! Pronasao je moju karticu (creative audigy), namestio sam sve u alsamixer... Ali nece! ![]() Imate li ideja? |
[ Milos Dedijer @ 12.07.2006. 10:51 ] @
[ Liticovjesac @ 12.07.2006. 20:21 ] @
system->preferences->volume control
mozda ti je tu nesto iskljuceno [ Body Bag @ 12.07.2006. 23:59 ] @
Problem pravi kombinacija ALSA-e 1.0.11rc2 koja dolazi uz Fedoru i alatke Sound Detect ili kako se vec zove i to za neke kartice-naime,cim aktiviras Sound Detect on ti automatski ukljucuje digital output u alsamixer,tj prebaci se na njega i zvuk se ne cuje,iako je sve u redu i namesteno kako treba.....
Resenje-ulogovati se kao root sa su - zatim kucati alsamixer-naci stavku audigy analog/digital output ili kako vec i staviti je na mute.... Sada bi trebalo da radi sve bez problema,sem da ce ti zvuk biti opet utisan ako bilo koji put udjes u Sound Detect Problem resavas za stalno preko yum-a tako sto update-ujes alsu-dakle yum update alsa-lib i yum update alsa-utils PoZ! [ Milos Dedijer @ 13.07.2006. 12:28 ] @
Ma probao sam sa audigy analog/digital switchem ali opet nista... Sve je podeseno, alsa je updateovana, ali ne radi...uradio sm yum update za sve zivo vezano za zvuk...
![]() ![]() Nece i nece... Imam i integrisanu zvucnu.. da probam sa njom? [ Body Bag @ 13.07.2006. 21:06 ] @
Probaj da iskljucis SE Linux-vise nista drugo mi ne pada na pamet.....
[ Milos Dedijer @ 14.07.2006. 03:22 ] @
Taman kada sam odustao od namestanja zvuka, iskoci mi konverzacija u gaim i prolomi se gromoglasan zvuk kroz zvucnike. Ali za sada samo ima zvuka u gaim i nigde vise... :(
[ Liticovjesac @ 14.07.2006. 06:28 ] @
Ostavio sam ti gore gde da pogledas.
Meni se recimo desavalo da stavim audio disk u kompjuter, da se otvori player i pocne da ga cita medjutim nema zvuka. Pri tom imam recimo zvuk kada slusam mp3 sa hadra ili kada slusam radio. U fedori postoji mogucnost da aktiviras ponaosob svaki audio output/input: master, pcm, pc speaker, line in, microforn, cd, spaker... E kod mene je recimo CD bio iskljucen i kada sam ga aktivirao poceo je normalno da svira. To sam nasao na fedoraforumu, a do tada sam se drndao sa karticom, sa sound detection i sl. [ Milos Dedijer @ 14.07.2006. 14:41 ] @
Nema sanse, sto je najgore... Iritirajuce je sto mi se cuju zvuci u svim programima samo ne u onim u kojima ja hocu... A u xmms i noatun ne mogu da ubacim mp3 uopste ili bilo koji drugi tip fajla... Nece cak ni da pokusa da pusti... Drag & drop uradim nekog fajla u playlist ali kad da nista nisam uradio, odem na add>file i dodam file i opet ga nema u playlisti.
A u KsCD pusti pesmu i ide progress bar ali ne cujem nista... [ Body Bag @ 14.07.2006. 15:20 ] @
Ovaj prijatelju.....
Posto vidim da nemas zvuka u XMMS-u,a sljaka u svim ostalim aplikacijama pitam se da li si instalirao podrsku za mp3 u XMMS preko Livne repozitorijuma? Ako imas neke pesme u ogg formatu-probaj da ih pustis preko XMMS ili necega i trebalo bi da radi odmah... Povecaj jacinu zvuka u alsamixer-analog mixer stavka,pa probaj neki audio CD-inace,ako se ne varam,preko Kscd-a mozes da izaberes analognu ili digitalnu ekstrakciju zvuka(isto vazi i za XMMS)-pod default-u je analogna i da bi ti to tako funkcionsalo moras imati povezan i onaj kabal od zvucne do CD-ROM-a Sa druge strane sa digital modom ti ne treba nista-sve radi odmah.... Probaj.... [ Milos Dedijer @ 14.07.2006. 15:35 ] @
@Body Bag...
Pa nisam ja toliki noob covece. :D Instalirao sam... yum install xmms-mp3 ;) I probao sam sa ogg fajlovima i probao sam sa audio discovima... nope! Nema seme... :D [ Body Bag @ 14.07.2006. 15:47 ] @
Dobro,sorry-nisam znao....
Jesi probao da iskljucis SE Linux,uradis restart-pa vidi? [ Milos Dedijer @ 14.07.2006. 16:27 ] @
E, za to sam vec noob... kako to da uradim? :D
[ Miroslav Strugarevic @ 14.07.2006. 18:00 ] @
Edituj fajl /etc/selinux/config i izmeni ga da izgleda ovako: SELINUX=disabled
[ lord_NIKON @ 14.07.2006. 18:33 ] @
Malo je offtopic, ali sta je SE Linux ?
[ Miroslav Strugarevic @ 14.07.2006. 18:52 ] @
[ Marko_R @ 14.07.2006. 21:27 ] @
Pošto ti preko nekih programa radi, a preko nekih ne, znači da je problem u izlaznom uređaju (alsa, oss, sdl... ja se kladim na arts
![]() Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|