[ ivica75 @ 13.07.2006. 10:21 ] @
Imam jedan specifican problem, pa bi mi svaka ideja - pomoc dobrodosla. Naime evo deo iz koda koji je problematican: Code: <?php $template = "<html>.......<%feedscript%>....</html>"; $variable['feedscript'] = " <?php \$article = \"\"; @include(\"scripts/feed.php\"); } flush(); ?>"; //end $variable //zammeni sve tokene u templejtu sa odredjenom promenljivom(ja sam zbog jednostavnosti uneo samo jednu promenljivu/token) foreach ($variable as $id=>$var){ $template = preg_replace("/\<\%" . str_replace("/", "\\/", preg_quote($id)) . "\%\>/" . "iU", str_replace("\$", "\\\$", $var), $template); } //dovde bi sve trebalo da je ok echo $template;//ovde kao izlaz u [b]browseru[/b] dobijam: <html>......<?php $article = "";..?>...</html> ?> Problem je sto zbog promenljive(stringa) $variable['feedscript'], u rezultujucem kodu imam i php kod(ovo je ocekivano zato sto u stringu $variable['feedscript'] imam php kod) koji bih zeleo da je zamenjen stvarnim vrednostima u trenutku kada uradim ispis(echo $template). Ovo sam uspeo da resim tako sto sam snimio promenljivu $template u privremeni fajl, a zatim taj fajl pozvao preko klase koja imitira browser(Snoopy), i to radi, medjutim ja bih zeleo da izbegnem koriscenje tog privremenog fajla, i sve potrebne zamene php promenljivih/koda uradim ako je moguce nekako u memoriji, bez koriscenja dodatnog fajla. Da li je ovo moguce uraditi??? Nadam se da sam uspeo da objasnim u cemu je problem, i pretpostavljam da postoji neko elegantno i efikasno resenje. Unapred hvala. Ivica |