[ Mungos 7 @ 13.07.2006. 11:15 ] @
nov cpu pentium D 940 3.2Ghz dual core 800Mhz fsb sa svojim intel BOX coolerom mb Intel D945PLRN (znaci 945 cipset) memorija PQI 2x512MB na 533MHz graficka ASUS EAX1600PRO sa 256MB hdd Seagate Baracuda 250GB SATA2 kuciste ASUS TA-210 i napajanje 360W i grije se malo vise naime dok nisam radio intervencije temp cpu je dostizao 70 stepeni pri opterecenju (u BIOS se lako zagrije do toga) na ploci temp su bile 55 i 46 otprilike u obicnom radu vidim ja da ima ploca jos dva slobodna konektora za ventilatore i tako kupim jedan 8cm i nakacim nazad pored vec ugradjenog, tako da sad oba rade i izbacuju vazduh van medjutim temp ne padaju vidim ja da desna strana kucista je potpuno zatvorena, tako ja nju maknem i lijevu zatvorim time sam napravio i oblikovao da vazduh lijepo struji preko maticne tako da su temp pale u prosjeku za 5-6 stepeni ali procesor i dalje visa temp ambijentalna temp je bogami dosta visoka u mom kraju vjerovatno preko 30 stepeni u sobi :) tako da mozda i to ima uticaja e sad sta je tu problem kad svi kazu da temp normalno pri opterecenju ne treba da predje preko 50 u vrh glave 55 stepeni? |