[ CooLa @ 14.07.2006. 18:55 ] @
Pošto u zadnjih nekoliko nedelja ima sve više pitanja o integrisanju Service pack-a u instalaciju windows-a odlučio sam da napišem ovaj FAQ

Prvi Korak: Kopiranje instalacije Windows-a XP na hard disk

Prvo, potreban vam je Windows XP CD-ROM (bilo koja butabilna/retail verzija, uključujući i verzije sa SP1, sa hotfix-ovima i upgrade-ovima; Professional ili Home) sa kog ćete iskopirati sve fajlove na Hard disk.

Napravite folder na C: disku koji se zove XP (c:\xp) i fajlove sa CD-a iskopirajte u njega.

Drugi Korak: Nabavite Service Pack

Dok se ovo kopira skinite sa m$ sajta Service Pack 2 (WindowsXP-KB835935-SP2-ENU.exe) ili ga iskopirajte sa Cd-a (xpsp2.exe) u folder sp2 na c: disku (c:\sp2).

Treći Korak - Iskombinujte Windows XP sa Service Pack-om 2

Sada trebate da uđete u Command Prompt tako što ćete ići na Start->Run->cmd.exe

Tamo kucajte:

cd\ [ENTER]
cd sp2 [ENTER]
xpsp2.exe /integrate:c:\xp [ENTER]

Prvo će se pojaviti Prozor za ekstraktovanje, a zatim će se Service Pack iskombinovati sa instalacijom Windows-a

Kada se ovo završi pojaviće se ovaj prozor. Ako se ne pojavi onda u Command Prompt-u niste otkucali komandu kako treba.

Četvrti Korak: Nabavite fajl koji je potreban da bi CD bio Butabilan

Da se ne gubili vreme skidajući IsoBuster i vadili Microsoft Corporation.img fajl ja sam ovde uploadovao fajl za Windows XP

Microsoft Corporation.img

Fajl stavite direktno na c: (c:\Microsoft Corporation.img)

Peti Korak: Napravite butabilni XP SP2 CD-ROM

Uđite u My Computer i zapišite label Windows CD-a (moj label Windows-a XP je WXPVOL_EN jer je to Professional verzija - Naravno vaši label-i mogu biti različiti). Zatim izbacite 2000/XP CD i ubacite prazan u rezač i ugasite sve Autorun prozore.

Uputstvo za Nero Burning ROM 6/7

Prvo pokrenite Nero Burning ROM i izaberite CD-ROM (Boot) iz prozora New Compilation. zatim pod "Source of boot image data" izaberite "Image File" i izaberite c:\Microsoft Corporation.img tako što ćete kliknuti na Browse. Zatim, izaberite opciju "Enable Expert Settings (for advanced users only)" i i promenite "Kind of emulation" u "No Emulation", i promenite "Number of loaded sectors" u 4. Opcija "Load segment of sectors" treba da stoji na svojoj default vrednosti 07C0. Kada je ovaj korak gotov, prozor treba da izgleda ovako:

Sada, izaberite Label jezičak. Pod "Volume label, ISO 9660" ukucajte ime vašeg CD-a koje ste zapisali u Petom Koraku. Kada završite ovaj stranica treba da izgleda ovako (za XP Pro)

Kliknite na Dugme "New i pojaviće se glavni prozor Nera.

Na desnoj strani glavnog prozora dođite na c:\xp izaberite sve fajlove i prevucite ih u levi deo.

Sada kliknite na Burn dugme na Toolbar-u i izaberite brzinu 12x~16x (da bi disk bio čitljiv na što većem broju uređaja) i kliknite ponovo na Burn. Nero će keširati neke fajlove i potom narezati CD.

[Ovu poruku je menjao CooLa dana 15.07.2006. u 03:21 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao CooLa dana 15.07.2006. u 03:24 GMT+1]
[ AMSE @ 15.07.2006. 14:40 ] @
A zasto jednostavno ne koristiti nLite, kod njega je sve to jednostavnije i imate na raspolaganju veliki broj opcija za modifikaciju Win XP OS ?
[ Milan Gligorijevic @ 15.07.2006. 15:10 ] @
Pa postoji vise nacina, ovo je jedan, nLite je drugi...
Zasto postoje vise player-a za slusanje muzike, gledanje video fajlova, zasto postoji Linux kada je tu Windows...
U svakom slucaju sve pohvale za ovo uputstvo jer ce sigurno nekome koristiti.
[ CooLa @ 15.07.2006. 16:41 ] @
Vidish, Nlite je meni pravio velike probleme sa instalacijom windowsa, jednostavno nestali su neki default driveri koji dolaze uz win. Pa sam morao da idem duzhim putem...
[ Shadowed @ 15.07.2006. 18:50 ] @
Takodje korisna tema - http://www.elitesecurity.org/t37045
[ X Files @ 16.07.2006. 17:55 ] @
Ovo jeste korisna tema, i rado cu je snimiti u svoju arhivu.

Inace, slicnu proceduru sam jednom davno radio (po nekim polu-uputstvima),
kada sam hteo da imam svoju CUSTOM instalaciju Windowsa XP u koju sam
hteo da budu upakovani i neki drajveri za neke raritetne hardverske komponente
na sistemu.
[ milos036 @ 17.07.2006. 09:47 ] @
Ma imate mnogo bolje resenje...

nLite
www.nliteos.com

Meni nLite nije nikad pravio probleme, preko njega sam integrisao sve drajvere, zakrpe, a rucno sam morao samo Office da ubacim...
[ just a clair @ 20.07.2006. 22:43 ] @
Ipak je slipstriming prava stvar ;)
[ SlobaBgd @ 18.03.2007. 00:01 ] @
A je l' ovo radi i za Win 2000 i SP4? Hteo bih da pod WinXP integrišem SP4 u Win2000 instalacioni cd, zna li neko kako?
[ Milan Gligorijevic @ 18.03.2007. 07:42 ] @
http://www.petri.co.il/windows_2000_sp_slipstreaming.htm

Možeš i preko nLite-a.
[ calexx @ 18.03.2007. 17:18 ] @
Čudno mi je da ovde, gde je autopatcher prilično popularan, skoro niko ne pominje njegovog mlađeg brata po imenu autostreamer. ;) Program je prilično jednostavan i valjda jedino ovo radi, pokaže mu se gde je original CD, gde je service pack i gde da se snimi image.
[ SlobaBgd @ 18.03.2007. 20:24 ] @
Ja sam upravo i imao u planu da integraciju SP4 u Win2K izvršim pomoću Autostreamera, pokušao sam pod WinXP, ali mi program redovno zaglavi. Zato sam i mislio da ima veze što radim pod novijim OS-om. Međutim, verovatno je zez do "snage" mašine: Duron na 1200, 384MB RAM-a...
[ calexx @ 18.03.2007. 22:24 ] @
Ne verujem, ipak je to previše jednostavna operacija. Možda bih mogao da probam na mom kršu od cel600 sa 256MB, ako ti nešto znači. Samo da nađem SP4 pa probam.
[ SlobaBgd @ 18.03.2007. 23:07 ] @
@calexx
Ma nemoj da se cimaš, rešiću ja to već nekako. Mora da radi, il' ga biti neće!

@mmwc
Hvala za link!
[ calexx @ 18.03.2007. 23:16 ] @
Ma nema tu nikakvog cimanja. Probao sam i radi što znači da može i kod tebe. Kada zaglavi? Posle navođenja putanje do SP on neko vreme analizira fajl pa ti možda deluje da se zaglavio.
[ SlobaBgd @ 18.03.2007. 23:58 ] @
@calexx
Počne da integriše SP4, napravi temporaty folder u root-u c diska, napravi folder u koji počne da kopira fajlove, (ne znam da li sa cd-a ili iz service pack-a), i onda mi zamrzne i miša i tastaturu i pivo u frižideru ( ), i kad restartujem komp, vidim da je kao nešto rađeno, ali nije završeno. A mogu li umesto CD-a da koristim iso Win-a 2000? Autostreamer mi ne daje opciju da unesem putanju do ISO fajla, već samo do CD-a. Da probam ručno?