[ robin_lood @ 15.07.2006. 20:02 ] @
ovako: zeleo bih da napravim igricu za mobilni u javi i skinuo sam neke alate medju kojima: sun_java_wireless_toolkit-2_5-beta-windows.exe carbide i netbeans da li mi je potrebno jos sta od alata i programa? usput sam kupio i knjigu "Osnove programiranja video igara za mobilne telefone" ali video sam da mi nije dovoljna samo ona da bih radio igrice posto trazi vec poznavanje jave...interesuje me koju knjigu da kupim?koja knjiga mi je potrebna da bih mogao raditi sa mobilnim aplikacijama da li je to: J2SE 5 kompletan prirucnik Efikasno Programiranje u Javi Misliti na Javi ili koja vec knjiga --------------------------------------------------------------- ne bih elektronske knjige vise volim ovako.... i jos jedno pitanje da li je moguce uraditi u javi igricu koja se moze igrati preko gprs-a? kako?na koji nacin?nekakav clanak o tome?bilo sta....koja oblast jave se tu koristi? sta mi je potrebno da znam da bi tako nesto uradio tj napravio? ----------------------------------------------------------------- i da bih uradio igricu za vise tipova mobilnih telefona recimo za nokia telefone sa vecim ekranima koji imaju symbian recimo 6600,7610,n70 itd...onda za one koji nemaju symbian 6200 i tako dalje...onda za SonyEr. telefone i Siemens.. ne verujem da je potrebno raditi ceo kod iznova nego vrsiti samo neke izmene i prepravke u kodu...e na sta se te izmene nose??da li tu ima mnogo posla? ako ima oko cega se u galvnom taj posao svodi? --------------------------------------------------------------------------------- hvala svima na strpljenju i na paznji! |