[ bonovak @ 22.01.2003. 03:32 ] @
verovatno je kao neka fora i nema veze s matematikom... al nema sanse da se setim.
Dakle to su kao dva dela (recimo od drveta), e sad oni su uzljebljeni kao na slici (koju cu probati da postavim)... uzljebljeni su sa svake strane... znaci i na onim dvema koje se ne vide postoji takav isti zljeb... (samo ga nema gore i dole)... e sad pitanje je kako rastaviti ova dva dela ... a da se nista ne polomi??

[ chupcko @ 22.01.2003. 08:57 ] @
Bese se zvala egipatska kocka, i pripada skupini "nemogucih predmeta" naravno potpuno je moguce napraviti je i kada se naravno odgonetne kako je napravljenja svi se lupaju po glavi i pitaju se kako se nisu ranije setili, dakle jel da saljem resenje ili ?
[ Miško Stefanović @ 22.01.2003. 08:59 ] @
Po dijagonali!
Po dva susedna žljeba su spojena (plavi deo) a u crvenom delu su usečeni kanali.
[ Miško Stefanović @ 22.01.2003. 09:04 ] @
Izvinjavam se, CHUPKO, nisam video da si se javio dok sam pisao odgovor.
[ chupcko @ 22.01.2003. 12:58 ] @
Ma oki, nije mi frka, ispascu kao "pametan" negde drugde :))).

Samo sam odusevljen samim nacinom razmisljanja koji se pojavljuje u glavi :).
[ bonovak @ 22.01.2003. 16:12 ] @
ustvari ... razumem..

al' sam prost. :)
[ avmusa @ 24.01.2003. 01:39 ] @
Ova veza dva dela se jos zove lastin rep (tako sam bar ja cuo)
Koriscena je za sastavljanje blokova od kojih su gradjene piramide...
[ faeton @ 14.10.2007. 22:06 ] @
Malo sam čitao po forumu i naletio na zanimljiv problem.
Ispričavam se moderatoru ali rješenje nije bilo potpuno ili ga ja nisam shvatio.

Vrlo me zanima kako spojiti tj. kako rastaviti kocku (http://static.elitesecurity.org/uploads/1/3/132877/kocka.jpg).
Znam da mogu napraviti kocku po zadanim predpozicijama ali nisam vješt u modeliranju ili sl.

Ako netko odgovor na moje pitanje, molim neka ga tečno napiše ili neka me uputi na neki link gdje je to već potpuno objašnjeno ili rješeno.

Hvala.
[ chupcko @ 15.10.2007. 00:12 ] @
Pa kada vadimo iz naftalina onda vadimo :).

Unutra se ne nalazi krst kao sto ti intutivno osecas nego "dve dijagonale". To jest ovim zlebom nisu povezane suprotne stranice nego susedne :). Mrzi me da crtam u nekom autocad programu, ali ko zna, mozda se i odvazim da nacrtam :).
[ faeton @ 16.10.2007. 12:45 ] @
tnx.
shvatio.
čitao a nisam pročitao. zapravo je ovo vizualni trik.
još jednom tnx.