[ igorsa @ 23.01.2003. 22:22 ] @
Opišite tok po kojem radite projekat (website), od potpisivanja ugovora do završne isplate.
[ Dragan Varagic @ 24.01.2003. 08:13 ] @
Najbolji sistemi toka posla izrade sajta koje sam imao prilike da vidim imaju obično ovakvu strukturu:

1. Jasan zahtev za izradu sajta
1a. Ako ne postoji jasan zahtev za izradu sajta, desilo mi se više puta da sam počeo konsalting u nekoj firmi tako sto sam kreirao projektni zadatak i na osnovu njega predlog zahteva za ponudu izrade sajta.
2. Kada se dobije posao, na prvom sastanku je dobro proceniti kompletnan obim i vrste angažovanja (sastanci, nadležne osobe...) i sam tok posla.
3. Određuju se precizni ili okvirni rokovi sastanaka na kojima će se predstavljati varijanta rešenja, kao i samo konačno rešenje.
4. Obično se prvo radi dizajn, a u slučaju sajta s bazama, uporedo se može raditi osnovno definisanje baze, odabir potrebnih modula koji su nezavisni o potrebnog rešenja baze, itd.
5. Kada se odobri dizajnersko rešenje (veoma bitno), generalno, i pojedinačno - po template-ima, kreira se HTML template, ostali potrebni dizajnerski elementi - css, flash...
6. Kreće se u Web development. Zgodno je da se rešenja kreiraju tako da klijent može da prati napredak sajta, i da po mogućnost već krene s ubacivanjem sadržajima uz pomoć razvojnog tima (nadležne osobe). Naravno, i ovde se radi o automatizovanom rešenju.
7. Projekat se konačno predaje na odobrenje kod klijenta.

Što se tiče same naplate, običaj je da se određeni procenat (obično 50%) plaća avansno, a druga polovina na kraju izrade sajta.

Napominjem, da ovo nije Bogom dato, imate hiljadu varijacija toka posla, dodavanje i oduzimanje određenih koraka, što zavisi od firme kojoj se radi sajt i njenih zahteva, sistema rada firme koja radi sajt, itd.
[ zira @ 24.01.2003. 12:11 ] @
Pa dosta slicno onome sto je Dragan naveo:

1. Konsultacije, sto intenzivnijte to bolje uz pravljenje okvirnog plana projekta
2. Pravljenje detaljnog projekta. Sto detaljnijeg to bolje. Svaka stavka sadrzi kompletan obim poslova i rokove izrade. Naravno i cijene :-)
3. Prihvatanje/potpisivanje projekta
4. Izrada po stavkama projekta kako je planirano.
5. Nakon svake stavke, ako je moguce, klijentu se salje sta je uradjeno na provjeru/odobrenje. Ako postoji mogucnost, odlicna opcija je da klijent uvijek ima pristup tekucoj verziji, tako da se u letu rjesavaju mnoge nedoumice.
6. Zavrsetak svih stavki projekta.

U fazama 5 i 6 ide testiranje uradjenih stavki i popravke uocenih nedostataka. Sad, desava se da popravke ne budu popravke vec potpuno novi zahtjevi. Koliko ce se to cesto desavati zavisi o toga koliko ste detaljno uradili projekat, ali na zalost i koliko je strucan covjek koji odobrava projekat.

Jos jednom, detaljan projekat potpisan od strane narucioca je od neprocjenjive vaznosti. Ne znam ni sam na koliko sam sajtova do sada radio i imao sam samo jednog nezadovoljnog narucioca sa kojim nisam imao nikakav projekat jer pored insistiranja nije zelio da tako radimo, a ispostavilo se da je razlo bio sto ni on sam nije znao sta hoce, nego je "u letu" odlucivao. Katastrofa, projekat se radio uzasno sporo, slab intenzitet i nakon godinu dana (GODINU!) sam konacno raskinuo jer vise nije imalo nikakvog smisla to raditi :-) Ako naletite na takvog klijenta koji ne zna sta hoce, imate tri rjesenja:
1. Ne raditi sa njim
2. Insistirati da se napravi projekat i ne raditi bez njega
3. Dogovoriti naplatu po utrosenom vremenu, po satu.

Sto se tice placanja, svakako 50% unaprijed, a 50% po prihvatanju kompletnog sajta. E, kada je sajt totalno gotov, to opet bez projekta nema sanse da odredim, jer ne znam nijedan kompleksniji sajt/web projekat koji je ikad 100% zavrsen.

Dakle, ukratko: sve napismeno! :-)