[ dulesusic @ 19.07.2006. 13:11 ] @
Pokretanjem jednog programa radjenog u clipperu CPU zakucava 100% (3,6 GHz, 1 GB RAM), muzika zastajkuje...
U T. Manageru proces ntvdm.exe (NT Virtual DOS Mashine) trosi svo procesorsko vrijeme? Sta je u pitanju, moze li se protiv ovoga?
[ farstar @ 19.07.2006. 15:43 ] @
16-tobitni dos programi su takvi da se podrazumeva da imas samo
dos i da se program vrti sam (nema multitaskinga) i na bilo kojoj
win masini ce ti zakucavati procesor kad startujes takav program.
Dodatna otezavajuca okolnost je da su stari programi puni nekih
beskonacnih petlji tako da zakucavaju procesor sto je verujem i
kod tebe slucaj.
Ja bih na tvom mestu nabavio neki P I, P II, ili P III; ubacio u njega
samo dos (ili win98 ali da se masina ukljucuje u DOS mode only) i
koristio program.
[ dulesusic @ 19.07.2006. 16:19 ] @
Ma fol je u tome sto se taj racunar koristi za sve ostale potrepštine u jednoj firmici, pa nema smisla da stavljam DOS. Na drugom racunaru na kome je bio Win98 ovo se nije desavalo (sto je valjda i normalna stvar), mada je nakon 3-4 sata racunar blokirao. Sta mu mogu, jbg...
[ dragancesu @ 19.07.2006. 18:53 ] @
Ako imas source moguce je resiti
[ Goran Mijailovic @ 19.07.2006. 19:06 ] @
Moguce je resiti rece mi jedan programer da ima resenje na internetu te da ga je on uspesno inplementirao.
Pitacu ga za detalje.
[ Ivan.Markovic @ 19.07.2006. 20:55 ] @
A da li ce mozda da pomogne desni klik na *.exe Properties pa tab Compatibility ?
[ Goran Mijailovic @ 19.07.2006. 21:00 ] @
Ne
[ Nibble @ 19.07.2006. 21:30 ] @
A jesi li probao sa dosbox-om?
[ dulesusic @ 19.07.2006. 22:56 ] @
Source naravno da nemam jer covjek prodaje svoje programe sirom HR i BiH (RS), tako da od linkovanja (jel se tako zove taj proces?) nema nista... Kao sto rece Goran, Compatibility ne pomaze, nije mi do sad nikad ni pomoglo, cini mi se da je ta opcija tu stavljen cisto radi rade da narodu "zamaze oci"... DosBox nisam probao, ali jesam neke druge emulatore i oni nisu pomogli.
[ Shadowed @ 20.07.2006. 00:38 ] @
Instaliras VirtualPC ili VMWare i stavis mu priority na below normal i cak i ako zauzima 100%, kada neka druga aplikacija zahteva cpu resurse, dobice (trebalo bi da i na ovim programima ima da se podesi koliko %cpu-a mogu maksimalno da vuku).
[ djyova @ 20.07.2006. 01:50 ] @
A dal bi pomogli oni programcici za igranje starih dos igricama na novim masinama?
[ random @ 20.07.2006. 07:30 ] @
Možda. Probaj DOSBox.
[ dulesusic @ 20.07.2006. 09:15 ] @
Probao sam DosBox i to je to, program je za neko divno cudo mnogo, mnogo brzi, sam pristup, menije, sve. CPU do 7%. Al odmah se javlja drugi problem. DosBox ima svoju konzolu u kojoj se pokrece program, i ja moram svaki put napisati:
Code:
mount c c:\kom20
pckom.exe (program)

Drugi problem je sto se ta konzola izgleda ne moze maximizirati tj,+. ne mogu je staviti da bude full screen, pa to opet ne lici ni na sta.

PS. Da ja radim u ovom programu, ne bi mi bio problem ovo gore, al na tome radi ljudi koji nemaju veze sa racunarima, obuceni su ra rad u ovom programu, i to je to.

Ima li nacin da se ovo imalo automatizuje?
[ dragancesu @ 20.07.2006. 10:29 ] @
Kod koji si napisao sacuvaj kao BAT fajl i njega startuj

Posto ti otvara nesto kao Acessories->Command Prompt na tom prozoru klikni desnim na gornji deo (tamo gde su ikonice za minimiziranje, maksimiziranje i zatvaranje) i pogledaj properties, imas i opciju za full screen, ali ne zaboravi da povecas font
[ dulesusic @ 20.07.2006. 12:04 ] @
Ima u DosBoxovom folderu, .conf file. U autoexec dodam onaj code, ali mi ne promjeni odzivni znak, nego ga samo mountuje, tako da opet treba napisati:
Code:
C:
Pckom.exe

A ako ja to dodam u autoexec pise mi "Unable to.... ovo-ono"
[ zkaiser @ 20.07.2006. 12:48 ] @
ma dajte ljudi sta pravite medveda od muve, evo ilustrovano pa kome sta treba neka dodaje, cak je moguce da dosbox odbah i pokrene tu korisnicku aplikaciju da se izbegne dodatna obuka radne snage (ljudi ) . . .

[ dulesusic @ 20.07.2006. 13:32 ] @
Hajde molim te napisi sta to treba dodati da se odmah pokrene ta aplikacija. Fino sam napisao da sam i to pokusavao pa mi ne ide.
[ bizzy86 @ 20.07.2006. 13:48 ] @
Desni klik na *.exe pa properties. Ides na misc karticu pa idle sensitivity i tu prevuci slider na high. Meni je pomoglo da smanjim turbo c zauzece na 40%...