[ Bojan Basic @ 27.01.2003. 21:31 ] @
Zna li neko neki program koji pretvara slike u text (ASCII) art? |
[ Bojan Basic @ 27.01.2003. 21:31 ] @
[ NLO @ 27.01.2003. 22:14 ] @
http://www.gimp.org/
znam da sam se igrao u linuxu s njim, moze da pretvara slike u ascii... mislim da ima i verzija za win al sigurno nije tako dobra.... pre me je to zanimalo... imash neke ascii "slike" na mom siteu... [ dr ZiDoo @ 28.01.2003. 11:12 ] @
Sada će te pročitati najbolesniju stvar na svijetu.
Meni je jednom to trebalo, a ja hvala bogu nisam znao da to GIMP može, pa sam koristio jedan addon pisan u mIRC scriptingu ![]() ![]() ![]() Uradio što mi je trebalo i cao. [ -zombie- @ 28.01.2003. 12:39 ] @
sto je to bolesno? imao si pbolem -> snasao si se.
elem, meni to nije trebalo, ali ja sam onako cisto fazona radi, napravio svoj bmp->ascii konvetor. nije bio sjajan, ali je za slike sa mnogo kontrasta radi posao posteno... ako to nije bolesno.. :D [ ventura @ 28.01.2003. 13:10 ] @
Ja sam za Amigu imao program, koji je TV ulaz pretvarao u ASCII u real-time...
[ drdrksa @ 28.01.2003. 14:21 ] @
Ne treba nam za Amigu, to je bilo davno ..... treba nam za PC ... a i procitaj pitanje ponovo ...
[ jonathan @ 28.01.2003. 23:40 ] @
Na linuxu postoji aalib, sa kojim može da se gleda i divx u ascii - npr. na herkules monitoru.
Postojao je programčić za dos koji se zvao.... gif2ansi, kao i kompletan program za ascii crtanje "thedraw". Potražite, ako je toliko zastarelo da ga više nema, obratite se meni. Pozdrav, Alek [ kotnik @ 10.01.2005. 23:41 ] @
Imaš odličan ASCII editor pod imenom Jave, a preuzmi ga sa http://www.jave.de/.
Evo izvoda iz osobina: * Freehand painting by mouse * FIGlet support - 195 fonts included * GIF/JPG/BMP to Ascii conversion with multiple options * crash recovery - edited documents can be recovered by JavE when starting the next time * Free shape selection tool * Easy textbox editing (borders, move, rescale) * Extendable clipart library * Export for multiple purposes (HTML, Java/C++/C/... comment) * move/copy/mirror/flip/rot13/... * And many many more - check it out! Inače, ja koristim ovaj program već duže vremena, i radi ko švajcarski sat! Code: _ _,,,,,,;;;;, .' `\ _..---""/' `.::.. """"--;;;...._,... / db\ |;;.;;..;.| /db \..88b _... `Y88888b--.._ ; MMb >`:.;::...< dMM ;.. `Y888b `"""" `";;. \ `M/' ; `\M' /:. _ __ d88P `-. `-j | l-'..d88P d88P 8P dP __;. ; (@> | <@) ;.. `\:.8P __ _ d888P `; \ ; ; /. .d8P __ 88P ,8 Y8P "" `\ `\ /;\. /::.. d88b `.:.. _. `\ ;/;;';;\;`-::... Y888 8P `8. _, dP .':..d8P ; ; |'`___'`| \.`::.. /:.. 88P /::.. |.| \ q_p / `:.`\:..8P ;::.._ |::.. ;.; `---' `:.`::.. ;::d8P dP ;::88d /.; `-:`:.... dP;::... \::.. .'./ \:\::.8P ;""--:::..._...-" \::..dP;..; `::::../ `.::.. ;.; ||::.; \`b.|.| `|::.| ;`P \.\ ;::.|\ ;:..;.`. |:.d|; ;:..\..\ _/|:Y"; .|:8P ;./ /::|::.| (_;:../.' \::;::.| /:..' /::..( .-':./ (::.. / /::../ `---' `---' [ zaraza @ 11.01.2005. 00:18 ] @
a kad smo vec kod toga, postoje i ascii rendereri za linux za recimo quake :) nisam probao, uvek me mrzelo da se drndam, ali screenshotovi izgledaju super :)
[ Bojan Basic @ 12.01.2005. 21:25 ] @
Nije loš ovaj JavE, ali ja ne mogu da verujem da nijedan od programa koje sam probao (među kojima ima i onih koji se prodaju za debele pare) nijedan ne može da nadmaši najobičniju online konverziju. Pogledajte http://jpg2asc.hierklikken.com/, rezultati su fantastični i do sada nisam naišao na softver koji bolje obavlja posao od ove stranice.
P.S. Sajt koji sam hvalio u međuvremenu je prestao da funkcioniše, ali to i nije neka šteta jer se konačno pojavio program koji ga je potukao do nogu — topla preporuka za ASCII Generator dotNET. [Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 11.09.2006. u 03:32 GMT+1] [ kotnik @ 12.01.2005. 22:52 ] @
Citat: zaraza: a kad smo vec kod toga, postoje i ascii rendereri za linux za recimo quake :) nisam probao, uvek me mrzelo da se drndam, ali screenshotovi izgledaju super :) Imaš recimo AA projekat, a oni imaji najbolji renderer koji sam ja video. Sajt je http://aa-project.sourceforge.net/ . Takođe, ako je AA instaliran MPlayer može da koristi njegov reneder i da gledaš filmove u ascii-ju ako uključiš video izlaz sa "-vo aa". [ KIMAN @ 01.07.2005. 18:48 ] @
Meni bi trebalo nesto kao aa project,ali za windows..naprimjer da uradim neke efekte s pretvaranjem.
Pretvorim sliku u text i onda je osipam po ekranu i tako tih stvarcica. Imali neko neku ideju? [ Neeeeee @ 02.07.2005. 00:41 ] @
TextDraw. Imam taj program.
Ako ga ne nadjes na netu, javi mi da ti posaljem. [ KIMAN @ 03.07.2005. 21:09 ] @
> A jeli to bas slicno aa projectu,i dali postoji za windows os?
[ krp4 @ 15.07.2005. 01:13 ] @
Citat: Zna li neko neki program koji pretvara slike u text (ASCII) art? evo ti AsciiArt ako nekom treba source code za VB nek javi [ jankie88 @ 21.07.2005. 09:16 ] @
Probaj nesto ovako. Znam da nije nesto, ali meni je posluzio.....
[Ovu poruku je menjao jankie88 dana 21.07.2005. u 10:17 GMT+1] Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|