[ Son_Gohan @ 20.07.2006. 11:28 ] @
Naime, pravim u Javi neki konvertor koji prebacuje iz nekog shkmlj formata u xml format. taj generisani xml sad moram da parsiram i da koristim u novom programu. Problem mi nailazi u tome sto npr. <ja nesto="sale & 213 < blablabla"> pravi problem. U IE mi pri otvaranju kaze redom ove greske, no whitespace allowed ... (posle & znaka on ocekuje broj ili neki znak a ne whitespace), a drugi problem koji pravi je ako se znak < pojavljuje u stringu. Meni su te greske totalno bezveze jer mi je logicno da se svi karakteri unutar navodnika ignorisu. Sad kada sam pokusao da parsiram takav xml fajl (JAXP) prijavljuje mi SAXParseException pri parsiranju istog fajla sa tim znakovima, a sve mu je u redu kada nema tih karaktera. Postoji li nacin nekako da kazem parseru da u stringu mogu biti ti znakovi i da ne pravi problem oko toga? (Ti znakovi moraju da ostanu tu gde su) Trenutno resenje mi je da regularnim izrazima prepoznam tagove i njegove elemente, ali je to lose resenje ako se ustanovi da postoji ikakav nacin da se ipak to uspe izparsirati preko Javinih XML Parsera. |