[ bojanis @ 21.07.2006. 19:39 ] @
| Evo sta se desava... Kada prikacim ADSL modem krece pistanje koje dopire iz kucista. Problem je sto ne mogu da otkrijem odakle dolazi. Primetio sam da pravi smetnju i na zvucnoj... Pistanje dopire slabijim intenzitetom i preko zvucnika.
Ja sam zbunjen.... |
[ JOJO847 @ 21.07.2006. 20:23 ] @
.. i ja takodjer :) To pistanje nije iz sistemskog zvucnika kako bi se dalo pomislit iz naslova teme. Jeli taj adsl modem mrezni ili usb? Ako je usb javlja li se taj isti zvuk i kad prikljucis neki drugi usb uredjaj? To iz zvucnika je pistanje ili brujanje...? Ima li taj adsl modem svoj adapter?
[ bojanis @ 22.07.2006. 14:49 ] @
Adsl modem je USB i ovakav zvuk se javlja samo kada prikacim modem.
Iz zvucnika dopire pistanje slabijeg intenziteta. Recimo, kada palim bilo koji program, pistanje prestaje na nekoliko trenutaka i onda se nastavlja.
Nisam siguran, ali predpostavljam da modem ima svoj adapter (sagem 800e3).
[Ovu poruku je menjao bojanis dana 22.07.2006. u 16:00 GMT+1]
[ codeus @ 23.07.2006. 23:05 ] @
disable modem speaker.
[ bojanis @ 24.07.2006. 16:01 ] @
Ukoliko se nekome javi isti problem, evo u cemu je stvar:
Problem je u ploci Asus K8N-E Deluxe koja ocito ima bug pri radu sa ADSL modemom, a u pojedinim slucajevima sa jos nekim uredjajima koji se kace preko USB-a.
Nisam skapirao u cemu je problem, cak ne znam ni da li problem podleze garanciji, obzirom da u prodavnici u kojoj sam kupio racunar nikada nisu culi za takav problem.
Koga zanima neka uadi pretragu: Asus K8N-E Deluxe Buzzing
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.