[ CtrlAltDel @ 22.07.2006. 22:02 ] @
ova me oblast uvek nervirala - jest spam, nije spam tako da se bash i nisam udubio dosta u problematiku...

prvo da pojasnim zasto po meni nije spam...

radim sajt za firmu koja ima vise delatnosti jedna je menjacnica, pa sam im izradio cms za menjanje kursne liste , e sad pade mi na pamet da postoje firme/ljudi kojima je kursna lista potrebna svaki dan i mozda iz nekog razloga bi im bilo zgodno da je primaju na mail.
tako da sami prijavljuju svoj mail ... nema harvesta mail adresa...

po prijavi mail-a upisuje se u bazu menjacnice i nigde drugde. dnevno se iscitavaju mailovi iz baze i salje samo kursna lista kreirana iz baze ( klijent nema mogucnost nikakvog uticaja na sadrzaj mail-a) u mail-u postoji opcija unsubscribe koja automatski brise mail po odjavi - tako da ni tu klijent nema mogucnost da "bira" koje adrese hoce da obrise a koje nece.. ko se odjavi odjavio se i kraj.

e sad interesuje me da li ce to da prodje kod servera tj. da ne skapira kao spam ili da dodje do zagusenja
mislio sam da saljem automatski iz php skripte npr. na po 50 adresa odjednom * 20 mailova = 1000 smatram da nece bas da ide u desetine hiljada ( to koliko sam procitao iz ostalih tema moz da prodje, ali niko nije imao takvu ucestalost kao u mom primeru 24h)


[ Mister Big Time @ 24.07.2006. 05:50 ] @
Vecina servera ce te blokirati. Dakle resenje je da saljes automatski po neki razuman broj mailova, recimo na svakih sat vremena po 50-100 max. Mada, koja svrha ako ce neko da dobije kursnu listu u 8. ujutru a neko u 6. popodne kada vec firma ni ne radi......
[ ubovicratko @ 05.08.2006. 21:34 ] @
Yahoo mail ima tu opciju a ima i program mulitimail
http://www.deakin.edu.au/buslaw/infosys/multiweb/mm32download.htm
[ CtrlAltDel @ 06.08.2006. 00:01 ] @
@ubovicratko
tnx, ali meni se mail kreira automatski iz baze i salje se mail funkcijom prema mailing listi iz baze...
rucno svakodnevno slanje mail-a ostavlja veliku mogucnost klijentu da salje sta mu padne napamet ... sto mi se uopste ne svidja