[ dix @ 23.07.2006. 22:33 ] @
Da li je neko pokusao da odredjenoj grupi u koje je stavio korisnike dozvoli koriscenje gateway-ja a samim tim i interneta a drugima samo resurse lokalne mreze ( u mrezi ima AD/DC/serv2003), odnosno da dhcp, korisnicima koji nisu u toj grupi jednostavno ne dodeli adresu gateway-a
[ 3BEP @ 24.07.2006. 14:55 ] @
Kol'ko ja znam , ne možeš DHCP podešavanja da primeniš na grupu, ali postoje druge varijante. Možeš da napraviš rezervacije u DHCPu za određene računare, i samo njima dodeliš gateway (router), ili obrnuto podesiš GW za celu mrežu ,a onda u rezervacije ubaciš samo one koji NE TREBA da izlaze na net, pa im definišeš gateway bez podešavanja.
(Probao, radi)
[ andre2000 @ 24.07.2006. 14:58 ] @
A možeš i na ISA 2004 da podesiš autentifikaciju usera iz AD-a i da definišeš polise za izlazak na Internet.
[ 3BEP @ 24.07.2006. 15:04 ] @
Koliko sam shvatio covek nema ISA server, a i ne rutira kroz server nego samo DHCP dodeljuje adresu routera, odnosno Gatewaya.
[ dix @ 24.07.2006. 22:16 ] @
Tako je, nemam ISA mislio sam da li moze bez njega, ali vidim da bi mi bilo jako korisno da ga instaliram
Hvala
[ 3BEP @ 25.07.2006. 09:34 ] @
Za ISA server ti trewbaju minimum dve mrezne karte u serveru- jedna za net, druga za lan. Sav protok ka netu se onda rutira kroz server, i mozes da podesavas sta hoces na nivou usera, grupa, OU .... (npr za usera X dozvoljeno samo da izlazi na adresu www.XXXXXXXX.com) i ostala izivljavanja. Postajesh gospodar njihovog interneta :)