[ lulo @ 24.07.2006. 22:25 ] @
imam xp na cd-u koji je bootabilan ali bih da ga prebacim na bootabilan dvd i jos ponesto da dodam na taj dvd.. kako to da uradim? jer kad samo iskopiram fajlove onda nece da ga pokrene a ako idem na copy disc onda ne mogu da dodam ostalo sto sam htio narezati :) vidio sam da ima opcija u nero burning rom ali ne razumijem bas kako, i ne znam da li bi mi onda smetali stari boot fajlovi (oni img ili kako vec-ako su to boot fajlovi).. :(
[ Milan Gligorijevic @ 24.07.2006. 22:40 ] @
Prvo napravis .iso fajl od tog butabilnog CD-a, a zatim ga editujes i ubacis sta hoces.
Dosta tema ima na forumu oko .iso fajlova i programa koji prave .iso fajlove pa malo pretrazi.
[ lulo @ 24.07.2006. 22:44 ] @
nijesam uspio nista da nadjem.. ali to ostalo sto ocu da stavim na dvd ne treba da bude bootabilno.. mene interesuje sta da izbrisem od fajlova koji nijesu potrebni i kako da napravim novim boot fajl za xp
[ Milan Gligorijevic @ 24.07.2006. 23:11 ] @
Citat:
lulo: nijesam uspio nista da nadjem..

http://www.elitesecurity.org/p...rch&SubmitType=Ovog+foruma
http://www.elitesecurity.org/p...rch&SubmitType=Ovog+foruma

Cekaj cekaj, hoces da na dvd-u bude windows xp i neki tvoji programi i slicno?
Pogledaj program nLite (takodje mozes koristiti pretragu) ali mislim da ti vise odgovara gore pomenuto resenje.
[ Karlo Gavric @ 29.07.2006. 19:33 ] @
Pa napravis ISO file, tj. odaberes funkciju u odabiru przilice na Image Recorder, i onda ce ti Win XP biti u ISO file-u na disku gdje ga vec spremis...

Nakon toga isto u Neri odaberes da ti otvori ISO file, i kada ti otvori taj file, onda dodas jedan folder s njim i potrpas sva ta svoja cuda od programa ili cega vec sto ti treba i sprzis sve to zajedno na DVD bez mijenjanja boot file-a

Koliko sam shvatio, ne zelis nabaciti te programe na DVD da se bootaju (tj instaliraju zajedno kada i XP) nego da su na CD-u pa kada se zavrsi instalacija XP-a da onda ti odaberes sto ti treba da instaliras, ako je tako, onda opici kao gore...
[ lulo @ 29.07.2006. 20:05 ] @
da bas tako hocu.. ali moj xp je narezan na cd-u a kad to stavim isto na dvd vise nece da se bootuje :( da li da brisem taj iso fajl i da stavim novi. i kako da to uradim u neru? hvala
[ Karlo Gavric @ 29.07.2006. 21:17 ] @
Slusaj ovako, taj iso file kada napravis je jedan file, koji sadrzi sve file-ove sa tog CD-a, tj. XP-a. E uzmes taj file iso(tj. image koji si napravio sa tog CD-a) i raspakujes(edit-ujes) ga u Neri, trebalo bi da ide da otvoris taj image file, tj. da vidis sadrzaj toga file-a(ne mogu ti tacno sada napisati sta po redu ide, jer sam ovdje s ovim njemackim Nerom),ali ako ne uspijes, uzmi ISO Buster, odlican program koji otvara ISO file-ove, ucitaj taj file u tom programu i samo dodaj jos taj folder s tim programima...

Pretpostavljam da ti kada napravis iso file, da odaberes u Neri opciju Data disk ili tako nesto i da ubacis taj iso file i taj folder s programima, i zato ne moze da se boota, jer XP ostaje zapakiran u taj iso file i tako ne moze da se boota.

Ne mogu ti tacno reci kako jer nisam na svom kompu i nemam sa sobom te programe, ali ISO Buster koji je besplatan ti odradi posao u tren oka, edit-uj u njemu da vidis file-ove koji su zapakovani u Iso i onda dodaj to i przi, i ne bi trebalo biti nikakvih problema!!!
Nero je malo kompliciran, pa eto... a ako se ne varam mislim da mozes edit-ovat i sa Alcohol 120% v.1.9.xx, ali najlakse ti je s ISO Buster, i s njim sigurno mozes.
Sorry na ovako dugoj prici!!!

I evo jos kao pomoc neki drugi programcici za edit-ovanje iso file-ova:
http://www.elitesecurity.org/t...-fajla-CD-ili-DVD-napravljenog
[ lulo @ 29.07.2006. 21:22 ] @
hvala na pomoci :)
[ Karlo Gavric @ 29.07.2006. 21:36 ] @
Nema problema, ako ne bude islo samo javi, ali s ISO Busterom ne bi trebalo da bude bilo kakvih problema!!!
[ SlobaBgd @ 29.07.2006. 22:16 ] @
Citat:
Karlo Gavric: E uzmes taj file iso(tj. image koji si napravio sa tog CD-a) i raspakujes(edit-ujes) ga u Neri, trebalo bi da ide da otvoris taj image file, tj. da vidis sadrzaj toga file-a

Meni ovo ne uspeva!

Citat:
Karlo Gavric:ISO Buster koji je besplatan

Besplatan? Nije!
[ Karlo Gavric @ 30.07.2006. 09:08 ] @
Ako ne ide uzmi Alcohol 120%, i taj iso file ucitaj s alkoholom u njegov virtual cd drive (kad ga instaliras dobijes u My Computer jos jednu ikonicu CD-ROMa, i ucitaj taj iso/image tu, i onda otvori Neru i odaberi Data Disc, i dodaj sve sa tog virtual CD-a i plus sta jos hoces,...

A za besplatan na PP