[ kontranapad @ 25.07.2006. 08:39 ] @
pomagajte,

vec nekoliko dana se borim sa instalacijom windowsa. Pred kraj instalacije windowsa, na otprilike 10 minuta do kraja, kada odradjuje korak finalising installation, pojavi se na sekundu prozor command prompt i tu instalacija zakoci i tako vec milion puta. Proverio sam cd citac i stavio drugi ali istom, isti hard-disc na drugom racunaru je bio ok, instalacija je prosla.U prvih nekoliko puta cak nije ni hteo da dodje do instalacije OS-a, nego zakoci vec na formatiranju diska.

Sta da radim?Ovo me dovodi do ludila!
[ Dralac @ 25.07.2006. 10:20 ] @
Pokusaj sa drugim CD-om, mozda je u njemu greska?
[ kontranapad @ 25.07.2006. 10:43 ] @

Pokusacu i to ali mislim da nije u tome kvaka, jer taj CD mi je super radio. Sa njim sam instalirao XP na nekoliko drugih racunara, i to posle problema koji mi se pojavio na ovom racunaru!

[ kontranapad @ 26.07.2006. 07:57 ] @
Novi disk mi nije pomogao, please pomagajte, sto pre!
[ Siniša Petrović @ 26.07.2006. 08:46 ] @
Pokusaj da formatiras particiju nekim drugim alatom, (fdisk, partition magic) nemoj iz Windows setup-a. Onda probaj instalaciju Win.
[ Zoran Rodic @ 26.07.2006. 09:26 ] @
Proveri memoriju
memtest
ukucaj u google, skini i istestiraj
[ kontranapad @ 26.07.2006. 12:02 ] @

Hvala, probacu, nadam se da ce uspeti!
[ iMiki @ 26.07.2006. 12:17 ] @
Broveri u biosu da li ti je iskljucena zastita od upada virusa u boot sektor, tu windows smesta loader, a bios to detektuje kao virus. Mada ako instalacija pocne i dodje maltene do kraja ne bi trebalo da je ovo, ali...
[ SlobaBgd @ 26.07.2006. 19:05 ] @
Citat:
alkion: Proveri memoriju

Zato sto:

Citat:
kontranapad: zakoci vec na formatiranju diska.

Znaci, formatiranje pocne (program se ucita u RAM), i tu nastaju problemi.
Ako imas dva memorijska modula, izvadi jedan, ali ne zaboravi da prvi slot za memoriju mora biti popunjen.
[ kontranapad @ 28.07.2006. 13:28 ] @
Reseno!

Nekoliko puta sam formatirao sa fdiskom i uspelo mi je konacno na kraju da instaliram XP.

Hvala svima na pomoci posebno spookie-u koji je resio problem.

Hvala jos jednom,
Pozdrav svima!
[ calexx @ 28.07.2006. 17:30 ] @
Šta znači to ... Nekoliko puta sam formatirao sa fdiskom ... nije htelo prvi put? Ne bi smeo da se tako ponaša, to mora uvek da radi a naročito formatiranje baš iz setupa.
[ kontranapad @ 31.07.2006. 08:02 ] @
Lose sam formulisao recenicu, nekoliko puta sam formatirao pre pocetka instalacije sa diskom XP-a, pa sam onda sa fdiskom i sve je bilo ok!