[ apanick @ 25.07.2006. 19:23 ] @
| Imam instaliran Windows XP i od pre neki dan Slackware 10.1. Prilikom reboot-a ili shutdown-a iz Slackware-a krene sve kako treba i onda dodje red ''flushing ide devices hda hdc" i tu stane, moram rucno da ugasim masinu ili da je restartujem. Da li neko ima resenje za ovaj problem? |
[ mkdsl @ 25.07.2006. 20:44 ] @
Najbrže rešenje:
Code:
# pico /etc/rc.d/rc.local
i upiši u prvi prazan red
Code:
modprobe apm
Snimi, odradi:
Code:
# sh /etc/rc.d/rc.local
i gasićeš normalno.
[ apanick @ 26.07.2006. 16:06 ] @
Ne vredi, ne pomaze, i dalje isto, stane na onom istom redu, pa opet sledi gasenje na dugme. Neki drugi predlog mozda?
[ MladenIsakovic @ 26.07.2006. 16:16 ] @
Idi u folder /etc/rc.d/ i pronađi fajl rc.modules, zatim u njemu pronađi red
# modprobe_apm
pa ukloni ovaj komentar (#) da izgleda ovako:
Code:
modprobe_apm
Nakon ovoga, restartuj računar. Sada bi trebalo da se gasi bez problema. Ako slučajem nema te linije 'modprobe_apm', dodaj je sam.
[ mkdsl @ 26.07.2006. 17:57 ] @
Mladjo, čitaj moj post :)
[ Tyler Durden @ 26.07.2006. 18:11 ] @
Moguce da mu u kernel nije kompajlirana podrska za ACPI ili nije kompajlirano ni kao moduli...
[ apanick @ 26.07.2006. 19:21 ] @
Ne verujem da ima veze sa kernelom, imao sam taj problem i ranije na Redhat-u 8, ali sam se bio navikao da ga gasim na dugme, sad posle instalacije Slackware-a, ponovo se ponovilo, pa sam hteo da u startu resim problem, ali izgleda ce mi ostati ta navika. Hvala na odgovorima, ako neko ima slucajno jos neki predlog neka javi.
[ MladenIsakovic @ 26.07.2006. 19:50 ] @
Ajd probaj ovako, da vidimo da li je do apm-a:
kao root u konzoli kucaj
/sbin/modprobe apm
Nakon toga probaj ugasiti računar, pa javi jel' uspelo.
[ vladared @ 26.07.2006. 20:33 ] @
hmmm a da probaš još i ovo:
# mkdir /var/run/console
# touch /var/run/console/imenaloga
# chmod +s /sbin/halt
Jedino što sam ja još dodao u /etc/rc.d/rc.modules dopisao ovu liniju na koju svi već viču
modprobe_apm
[ apanick @ 27.07.2006. 16:19 ] @
Ne vredi nista, opet mu je dugme presudilo.
[ Burgos @ 27.07.2006. 20:48 ] @
RTFM! bareacpi.i kernel omogucava koriscenje APM funkcija. Moras rekompajlirati kernel sa ukljucenom podrskom za ACPI.
[ MladenIsakovic @ 28.07.2006. 01:20 ] @
Citat:
Burgos: RTFM! bareacpi.i kernel omogucava koriscenje APM funkcija. Moras rekompajlirati kernel sa ukljucenom podrskom za ACPI.
Nije tačno, ja sam i ranije sa bare.i i sada sa sata.i koristim acpi bez problema, sa ovim uklanjanjem komentara iz rc.modules ispred modprobe apm, i radi uvek besprekorno.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.