[ VerbatimBOT @ 25.07.2006. 23:28 ] @
Na primer, ako jednostavno kažem da je za detailsView DataSource (tamo neki) SqlDataSource1, onda on sam sredi i za Update, Delete, Insert.
Ali ako u runtime okruženju dinamički generišem upit, pa onda taj DataTable ili SqlDataReader vežem za detailsView, onda mi nije izgenerisano za Edit, Delete i Insert.

Jel zna neko kako ovo mogu da postignem?
[ dusty @ 26.07.2006. 09:08 ] @
Imas SqlCommandBuilder klasu, mada ja nisam imao neka lepa iskustva sa njom. Ona generise iz select upita update, insert i delete. Medjutim ako je taj select slozeniji (o joinovima ni da pricamo ) meni je davao skroz pogresne DML komande

Moja preporuka je da ih ti sam napises.......
[ logic_rabbit @ 26.07.2006. 13:44 ] @
Meni radi Oledbcommandbuilder sasvim odlicno,a postavlja se pitanje kad ces ti raditi update selecta sa joinima?Nikad?
[ VerbatimBOT @ 26.07.2006. 15:02 ] @
Citat:
logic_rabbit: Meni radi Oledbcommandbuilder sasvim odlicno,a postavlja se pitanje kad ces ti raditi update selecta sa joinima?Nikad?

Kako bre nikad? hehe
Mislim da i imam jedan upit koji treba da napravim da update-uje povezane tabele :(
Ae videću da prokopam malo tu klasu (mada meni treba SqlDbCommandBuilder jer radim sa SQL bazom).
[ dusty @ 26.07.2006. 15:06 ] @
Update od selecta koji ima join je i nemoguc
Ali neki upit koji u sebi sadrzi funkcije (a moguce je da mu i aliasi prave problem, koliko se nesto prisecam) napravi takvu konfuziju SqlCommandBuilder-u, da su generisani insert, update i delete neupotrebljivi
[ VerbatimBOT @ 26.07.2006. 15:46 ] @
Kako bre nemoguć?
Mojne me plašiš sad? :)

Ne znam nisam još počeo da ga radim. Ako naidjem na neki problem javljam ovde.
P.S. budi u pripravnosti :)
[ dusty @ 26.07.2006. 18:25 ] @
Mozda malo prejaka rec 'nemoguc' (nista nije nemoguce sem broda od secera i shporeta od drveta )

'teo sam reci: za upit koji sadrzi join-ove moraju da se naprave insert, update i delete komande za svaku tabelu koja je u joinu,a to xxxCommandBuuilder sigurno nece uraditi umesto tebe Plus, takve izmene treba drzati pod transakcijom.

I dalje stojim iza toga da treba zasukati rukave i 'rucno' kreirati