[ dusty @ 26.07.2006. 17:49 ] @
Pozdrav svima ![]() Zanima me kako se vrsi autentikacija korisnika na IIS-u, trazio sam po netu ali nisam nasao nista sto bi bacilo malo svetla na ovu misteriju. Ovakav je scenario: Postoje dva racunara koji su u workgroup-i. Ime prvog racunara je (primera radi) Server, a drugog Client. Na prvom, u IIS-u 5.1 je postavljen sajt, ukljucen je Integrated security i disejblovan anonymous access. Na tom racunaru postoji korisnicki nalog npr. Test (SERVER\Test). Drugi racunar ima takodje nalog Test (tj. CLIENT\Test) i na oba racunara oni su u grupi Users. Na drugom racunaru korisnik se loguje na nalog Test i ide na sajt na serveru. Kako ce IIS da prepozna tog korisnika ? Da li ce ga asocirati na nalog na serveru (ako su na oba naloga lozinke iste) ? Ja na oba racunara imam otvoren nalog sa istim imenom i lozinkom i pusta me bez problema na sajt, najverovatnije jer sam na oba racunara u grupi administratora. Medjutim ako pokusam preko naloga koji nije u grupi administratora izbacuje mi dialog za login. E sada ide onaj spooky deo ![]() Bio bih mnogo zahvalan makar na par linkova gde je malo dublje opisana autentikacija windows/iis. |