[ mmserbia @ 27.07.2006. 08:04 ] @
Posedujem Fujitsu Siemens Scenic Mobile 510AGP (PII 366mhz, 12gb hDD, 128mb RAM)

Laptop je bio ukljucen normalno, winXp je radio,... i odjednom... (muzika iz zone sumraka)

Javio mi je poruku Hard Disk failure!
Posle restarta kompjutera odmah posle sistemskih informacija trazio mi je na crnom ekranu u plavoj kocki ENTER HDD PASSWORD koga nisam postavljao pa ga nisam ni znao (inace laptop imam 3 godine i radio je bez problema) .
Pritiskom ENTERa usao je u sistem ali je sve bilo lepo do sledeceg restarta gde je opet trazio sifru ali sada nije hteo da udje, posle tri pokusaja zatrazio je ENTER MASTER HDD PASSWORD i prijavio poruku HDD locked!
Otisao sam u BIOS i nasao HDD Security ali mi je za promenu trazio staru sifru. Nisam snimao BIOS i vec kod sledeceg restarta i sam BIOS je bio zakljucan.

Posle nekoliko dana flesovao sam BIOS pomocu nekog boot CDa sa raznim programcicima i sve je doslo na staro osim HDD PASSWORDA.

Inace Sistem prepoznaje Hard Disk, Linux cak prepoznaje koliko ima slobodno mesta ali apsolutno ni jednu operaciju sa hardom nije moguce odraditi (formating, partitioning, installing linux,...) uvek izbaci gresku SECURITY REJECTED!!! ili IO SECURITY LOCKED...

P.S. Mogu da bootujem sistem sa flopija i sa CDa, bez problema rade Linux i DOS

Probao sam sa konvertorom 3,5 u 2,5 i prepoznaje uredjaj na desktopu ali opet nijednu operaciju nije moguce izvesti. Razni HDD unlockeri sa neta ne pomazu.

Zvao sam fujitsu siemens a oni su me slali na PAKOM computers a PAKOM computers me je slao na Fujitsu Siemens a Fujitsu Siemens na Pakom computers and so on and so on.

Ima li neko malo ozbiljnijii od pomenutih da mi pomogne da resim problem.................

[Ovu poruku je menjao mmserbia dana 28.07.2006. u 09:08 GMT+1]
[ ranikolahdd @ 27.07.2006. 22:23 ] @
koji je disk u pitanju neke je lakse otkljucati neke teze
[ mmserbia @ 28.07.2006. 07:03 ] @
Fujitsu 12 GB
[ mmserbia @ 28.07.2006. 07:03 ] @
Ne sorry, Toshiba 12GB
[ ranikolahdd @ 28.07.2006. 08:42 ] @
moze bez problema da se otkljuca al ti teba specijalan alat koji nema da se kupi kod nas
[ Fuzz @ 28.07.2006. 08:55 ] @
Znaci nije bas bez problema :)
[ mmserbia @ 28.07.2006. 11:06 ] @
Znaci moram da kupujem novi hard disk. A ima li drugog nacina da izvucem podatke sa hard diska jer po pravilu nikada ne bekapujem podatke pre kraha sistema (vec nekoliko puta mi se desava) a kada bekapujem svake nedelje onda mi sve radi kako treba. Fckin' Marfijev zakon!
[ codeus @ 30.07.2006. 00:25 ] @
googlaj na temu "atapwd.exe" ... nadji soft i uputstvo.
[ mmserbia @ 31.07.2006. 06:28 ] @
probao sam sa tim software-om ali nistha. Writting Disk Failed. Check Security!
[ maliradojca @ 09.08.2006. 00:21 ] @
A jel bi pomogao low level format?
[ ranikolahdd @ 09.08.2006. 01:31 ] @
ne samo pc3000 pci