[ Crash_override @ 30.01.2003. 20:34 ] @
samo sam vas zelio pitat ...dal zaista vrijedi da instaliram LINUX na racunar.... jer sam se ovih dana bas zagrijo za ovaj operativni sistem ..... |
[ Crash_override @ 30.01.2003. 20:34 ] @
[ tdjokic @ 30.01.2003. 21:43 ] @
Clan ES-a sa tako lepim clanskim brojem prosto 'mora' da instalira Linux! Dobro, malo se salim...
Moje misljenje je prosto: Linuxu pripada buducnost, sto pre pocnes - to bolje... Preporucujem Mandrake 9 ali pazi da ti ne podmetnu neku staru verziju, obavezno trazi 2.4.19-16mdk. [ axez @ 30.01.2003. 21:47 ] @
hehehe, stvarno je l33t broj....:)
[ caiser @ 30.01.2003. 21:50 ] @
Ma samo ti instaliraj i uživaj.
P.S.: Oš prodaš broj? ;)) [ VRider @ 30.01.2003. 22:43 ] @
Niposto nemoj da instaliras linux.
Cisto onako da ti ne bude lako da se odlucis. :-)) Pusti bolje da ti neko instalira a ti gledaj. :-)) Srecno. [ B o j a n @ 30.01.2003. 23:57 ] @
gledaj da ti mandrake bude sse, sse2, HT, dma, 4GB minimum, -ac-patched .... naravno sa najsvezijim drajverima za NET_BLK_DEV, CPU_MARCH, procfs, devfs, xfs, rfs, usb-mass, agp4x, ......DUMMY_MODE_ON enabled ... bez toga nista! I pazi, da ti ne uvale staru verziju.
[ hodac @ 31.01.2003. 01:00 ] @
Pa to zavisi od tebe.
[ Crash_override @ 31.01.2003. 02:01 ] @
da li da instaliram verziju Red Hat Linuxa 6.2 ili neku drugu ..
i tenx za prthodne odgovore.... [ caiser @ 31.01.2003. 02:14 ] @
Gde li iskopa to? Nađi neku noviju verziju jer je to skupljalo prašinu bog zna koliko dugo.
[ impaque @ 31.01.2003. 03:32 ] @
Citat: Crash_override: da li da instaliram verziju Red Hat Linuxa 6.2 ili neku drugu .. i tenx za prthodne odgovore.... Zagrizi metak, Slackware 4 je distribucija za tebe. [ B o j a n @ 31.01.2003. 03:43 ] @
imp L;)))
Ili kao sto je jedan chova ovde predlagao da se na starijim i sporijim masinama instalira stariji linux, tipa slackware 3.5 .... LOL how windowsly L;) Znaci, paradox i glupost sama po sebi. Jedino sto je bitno jeste da su programi kompajlrani bez neke velike optimizacije i radi ce teoretski na svakom procesoru iz odgovarajuce arhitekture. [ tdjokic @ 31.01.2003. 12:39 ] @
Citat: B o j a n: I pazi, da ti ne uvale staru verziju. Pretpostavljam da je u ovim odgovorima bilo po malo i shale. Nazalost, meni se sa verzijom dogodila vrlo ruzna stvar. Zeleo bih da nekako upozorim druge da ne ponove moju gresku, ali ne znam kako. Jednostavno - kupio sam pre 10-tak dana CD-e sa Mandrake 9 i instalirao. Ispostavilo se da se radi o verziji 2.4.19-9mdk umesto ocekivane -16. Napisem mail prodavcu, po mom misljenju umerenim tonom, a on me u odgovoru izgrdi i ispsuje, kao da sam ja njega prevario a ne on mene. Jer, cinjenica je, da me je prevario posto u njegovom oglasu nije bilo nikakve napomene da se radi o beta verziji itd. Nije negirao da mi je prodao -9 vec se ljutio sto ga na to upozoravam i proglasavao nesposobnim sto ne mogu tu verziju da koristim kao da je finalna. Neko ce reci - pa, moze, uradis to-i-to da bi ti radilo ono-i-ono. Ali, ja ne shvatam zasto bih pravio nesto sto je vec napravljeno (recimo, razni drajveri za 2.4.19-16mdk) samo zato da bi neko namerno ili slucajno prodao svoju zastarelu robu? A ni ne znam da 'pravim' drajvere, priznajem, zato sam i zeleo da imam finalnu verziju. Mozda ce neko reci da je najbolje kupiti CD-e sa Mandrake sajta. To je tacno, 2 puta sam vec kupio i sve je OK. Ali, ovoga puta sam napravio gresku i doziveo neprijatnost a i CD-ovi su takvi kakvi su... [ Goran Rakić @ 31.01.2003. 13:28 ] @
ma beži od linux-a, nije to za prave ljude... Windows rulez...
[ boccio @ 31.01.2003. 16:08 ] @
pazi, kao pocetnik-pocetniku da ti dam jedan sovjet ;)
ako nemas dve kile zivaca da se glibis po dokumentaciji, raznoraznim how-to i ostalim manualima, pomiris sa cinjenicom da nista neces proterati tako sto ces da ubacis instalacioni CD, tri puta kliknes na "Next" i zavrsis posao, shvatis da nista nije "user friendly" (ili "idiot proof", kako god zelis;))) ....onda slobodno...ja vec mesec dana imam Mandrake (svi kazu da je to najjednostavniji distro - kakav li je tek neki Debian ili Slackware ne zelim ni da znam...) pa mi pola stvari ne radi kako treba ;))... Modem stuca, divx ne mogu da pustam jer sam zakucao kod "obavezne" instalacije skinova i fontova za graficko okruzenje (!?!!??), o problemima sa apache-mysql-php da i ne pricam, a jeza me hvata kad pomislim da treba da pocnem da se bakcem sa KDevelop-om, jer zaista ne zelim da blenem u taj linux k'o tele u sarena vrata kad je u pitanju c++ programiranje u grafickom okruzenju.....a ovo su samo od nekih problema koje imam sa linuxom... Sve u svemu, racunaj da ako hoces da imas sistem koji je zaista (a to stvarno i mislim) duplo bolji od windowsa, to ima i svoju cenu....narocito ako hoces da ga koristis za neke ozbiljnije namene, a ne da brauzas i slusas mp3... ali porascu i ja jednoga dana, a onda...... [ Dejan Lozanovic @ 31.01.2003. 19:48 ] @
Citat: tdjokic: Citat: B o j a n: I pazi, da ti ne uvale staru verziju. Pretpostavljam da je u ovim odgovorima bilo po malo i shale. Nazalost, meni se sa verzijom dogodila vrlo ruzna stvar. Zeleo bih da nekako upozorim druge da ne ponove moju gresku, ali ne znam kako. Jednostavno - kupio sam pre 10-tak dana CD-e sa Mandrake 9 i instalirao. Ispostavilo se da se radi o verziji 2.4.19-9mdk umesto ocekivane -16. Napisem mail prodavcu, po mom misljenju umerenim tonom, a on me u odgovoru izgrdi i ispsuje, kao da sam ja njega prevario a ne on mene. Jer, cinjenica je, da me je prevario posto u njegovom oglasu nije bilo nikakve napomene da se radi o beta verziji itd. Nije negirao da mi je prodao -9 vec se ljutio sto ga na to upozoravam i proglasavao nesposobnim sto ne mogu tu verziju da koristim kao da je finalna. Neko ce reci - pa, moze, uradis to-i-to da bi ti radilo ono-i-ono. Ali, ja ne shvatam zasto bih pravio nesto sto je vec napravljeno (recimo, razni drajveri za 2.4.19-16mdk) samo zato da bi neko namerno ili slucajno prodao svoju zastarelu robu? A ni ne znam da 'pravim' drajvere, priznajem, zato sam i zeleo da imam finalnu verziju. Mozda ce neko reci da je najbolje kupiti CD-e sa Mandrake sajta. To je tacno, 2 puta sam vec kupio i sve je OK. Ali, ovoga puta sam napravio gresku i doziveo neprijatnost a i CD-ovi su takvi kakvi su... A joj to bas moze da bude neprijatnost, doduse da se to meni desilo ja bih lepo trazio pare nazad. Ali sta sad gotovo je, pazi u principu najbolja varijanta je da odes kod lokalnog internet provajdera. Ja toplo preporucujem verat-net jer stvarno imaju najbolji izbor skinutih distribucija. proveris samo md5sum koji je na provajderu sa md5sumom koja je okacena na glavnom sajtu i ako se poklapaju REZI i zavrsio si posao. Ovako je sve lutrija u principu. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|