[ IDE @ 31.07.2006. 22:16 ] @
Neki dan sam htio probati trial verziju BCB-a (cisto da vidim ima li kakvih ogranicenja, kako izgleda aplikacija iskompajlirana na trial veriji itd.)
ali onda nakon sto sam instalirao BCB 6 nisam ga mogao pokrenuti jer kaze da (bilo je prije par dana pa sam zaboravio) "information file" nije dobar ili nesto kao "licence information file" nije dobar... i ne mogu ga nikako pokrenuti...!! sta da radim? zar nije trebalo da mi BCB 6 radi mjesec dana (koliko sam cuo) kao trial verzija u kojoj se moze probati nesto raditi...??

a onda sam instalirao BDS 2006. Ni njega nisam uspio pokrenuti jer mi trazi da ga registrujem??
pa i to je trial verzija skinuta sa njihovog sajta (isto kao BCB 6)

Mene sad interesuje sta uraditi sa onim BCB 6 da bih pokrenuo legalnu trial verziju koja ce mi raditi neko vrijeme, i sta znaci ovo registrovanje BDS-a 2006??
Je li to uobicajni nacin aktiviranja TRIAL verzije ili...??ima li veze kada su download-ovane instalacije??(prije nekoliko mjeseci, tj. godina)

Kako da pokrenem kao TRIAL i/ili jednu i/ili drugu i koliko ce raditi kao trial (koliko je vremensko ogranicenje?)
[ kiklop74 @ 01.08.2006. 02:57 ] @
Odes na ovu stranu

http://www.borland.com/downloads/download_cbuilder.html

I u dnu ugledas malu tabelu sa linkom koja kaze "Keys Only (If you have a CD)"

I kliknes na link koji odgovara tvojoj verziji

Niko ovih dana ne voli da chita detaljnije...
[ IDE @ 01.08.2006. 09:38 ] @
Hvala, obavljeno...
[ IDE @ 05.08.2006. 10:15 ] @
svasta, BDS 2006 se registruje bez problema, a 6-ica i nakon 3-4 pokusaja ne moze...
Kaze uspijesno je registrovano i poslat je onaj glavni broj na moj mail, ali nista ne stize...(kad pokusam registrovati na sajtu)

A iz programa, njegov registration wizard kaze nesto kao "Connection refused" i ne moze da kompletira registraciju....

Slao sam Borlandu 4-5 mejlova na sve moguce "Contact us" i "Contact me" linkove koje sam nasao na sajtu, ali niko ne odgovara...??

propustam li ja nesto?
[ kiklop74 @ 05.08.2006. 15:05 ] @
BCB 6 je prastara verzija koja je definitivno mrtva. Stoga nikakvu podrsku neces dobiti od Borlanda.

Uostalom nema nikakvog razloga da koristis bcb 6. IDE je los i nestabilan i kompajler je inferiorniji u odnosu na BDS.

Jednostavno ne treba ti.

Ako ti je bas stalo da korsitis neki stariji borlandov komapjler skini njihov free compiler pa se zanimaj.