[ Alter Ego @ 03.02.2003. 03:02 ] @
U poslednje vreme imam puno problema sa telefonskom linijom. Evo opisa, bilo bi lepo da mi neko razjasni o čemu se radi:
Imam telefonski broj na analognoj tel. centrali. Kao prvo, problem sa računom. Naime, Internet koristim otprilike 30 časova mesečno (u lokalu). Ne zovem inostranstvo niti međugradsku (osim jednom mesečno 2-3 minuta 032 i povremeno 011). Dakle ništa neuobičajeno. I račun je UVEK bio otprilike 200 dinara. Međutim, u decembru nisam uopšte koristio Internet, a stigao je račun na 450 dinara. Kinta nije toliki problem, ali mi nije jasno kako su došli do ove cifre.
Druga stvar: prilikom korišćenja Interneta, veza se teško uspostavlja a lako puca. To ranije nije bio slučaj, a problem je isti na oba računara (i modema) i uz sva moguća podešavanja (ograničenje brzine, bafera...). Takođe se ni to nije dešavalo ranije. I prilikom telefoniranja se često dešava da se veza prekine.
Treće: poslednjih par meseci svakodnevno zovu ljudi koji stalno traže dva ili tri broja, a centrala ih prebacuje na moj broj.

Zna li neko šta mi se dešava i šta da preduzmem? Šta treba da znam pre nego što odem da se žalim?
[ homoludens @ 09.02.2003. 09:01 ] @
to se i meni desilo samo je moj racun 1500 dinara!!!
a telefon je samo za lokal i internet.
probaj da im trazis digitalnu liniju i resiceti se svi problemi, osim prebacivanja broja, koje se na moje iznenadjenje javlja i kod digitalnih linija.
ja sam zaista sve probao i svuda bio, sve sto sam dobio su zuljevi od besomucnog setanja od saltera do saltera,po bg-u i prosirenih vena od cekanjna u redovima.mrzim ptt!!!!!!!!!!!!
[ Neflernis @ 20.02.2003. 21:58 ] @
jednom nam je stigao neuobicajno visok racun za tlf. i ja sam otisao u postu (jer svi su gledali u mene - posto jedini jasim na internetu) i stvarno sam dobio listing svih poziva, ali samo onih sto idu sa 0xx ili 99xx dakle ne lokal ! Za to ne daju.

A pre mene u redu je bilo jos uzrujanih i iznerviranih ljudi. Verujte mi onaj sok i bes nije bilo moguce odglumiti. Sluzbenici od poste su samo odmahivali i govorili da oni tu nista ne mogu jer se racuni obradjuju kompjuterski.

I tako sam pokunjen krenuo kuci usput proveravajuci listing i onda mi je sinulo: A sta ako taj program ima neki bag, recimo na menjanju datuma na prelasku iz casa u cas ili slicno, ili jos gore ako je napravljen neki inteligentan softver da zakida ?

Da li je neko uopste upucen u ovu problematiku ?