[ Dejan78 @ 02.08.2006. 06:09 ] @
Evo da Vam se pozalim.
Imam jedan smesan problem sa ADODataSet-om, ali nikako da ga resim. Ali se nadam da ce mi neko od Vas pomoci (osecam da cu se lupati u glavu posle toga). Evo o cemu se radi:
Napravio sam programcic u Delphiju nad Access bazom , kad preko adodataseta prosledim SQL upit
"Select ROUND(Plata,2) From Radnik " trebalo bi da se plata zaokruzi na dve decimale sto se ispravno izvrsava ali UVEK mi
odseca nule pa npr za (hiljadudvesta dinara) dobijam 1200 a ja hocu da dobijem 1200.00 ! Kao tip podatka za polje Plata
u bazi sam doduse stavio decimalni broj a ne curency ako to ima veze ali bez obzira mislim mora da ima resenje i za decimalni broj....
Hvala unapred
[ marcha @ 02.08.2006. 10:08 ] @
Ako ti treba samo prikaz decimala u gridu, onda tom polju stavis odgovarajuci displayformat:
Adodataset1.FieldByName('mojepolje').DisplayFormat:='#,0.00'; ,a ako to treba da se vidi i u nekom reportu onda i tamo podesis format prikaza podataka.
[ Dejan78 @ 02.08.2006. 20:57 ] @
Hvala ti na interesovanju za moj problem,
sad cu da probam ovo sto si mi rekao . Inace ovo treba da se vidi i u reportu, koristim rave report 5.0
hvala
[ Dejan78 @ 02.08.2006. 22:47 ] @
Upravo sam pokusao ali Adodataset1.FieldByName('mojepolje').DisplayFormat:='#,0.00'; nece da radi jer metoda
DisplayFormat ne postoji ili je to mozda metoda objekta DBGrid????
[ Whois @ 02.08.2006. 23:32 ] @
dupli klik na tadotable (koji si kreirao), kada se otvoti editor za polja, desni klik pa add all fields (ili samo ono koje ti treba da izmenis), pa u properies izmeni display format
[ Dejan78 @ 03.08.2006. 02:54 ] @
Mislim da to nece moci posto nisam koristio AdoTable vec DBGrid koji je povezan za AdoDataSet a samim tim se polja dinamicki kreiraju posle izvrsenja SQL upita.Ali cu da probam.....
Pozdrav
[ marcha @ 03.08.2006. 05:25 ] @
Izvini, property DIsplayFormat je dostupan samo kod polja iz klase TNumericField, pa zato probak ovo:
Code:

TNumericField(ADODataSet1.FieldByName('POLJE')).DisplayFormat:='#,0.00';
[ Dejan78 @ 04.08.2006. 00:16 ] @
E to je vec OK. Proradilo je a snasao sam se i u Rave-u .
Ovim ova tema moze da bude zakljucena.
Hvala Marcha maher si .