[ Tyler Durden @ 07.02.2003. 20:15 ] @
prvo, kad sam rekompajlirao kernel sad vise RH nece da se sam ugasi vec moram na
dugme da ga iskljucim. Kako to da sredim? Mislim da sam ubacio APM podrsku u
kernel. Kako to da provjerim?

drugo, kad mountujem NTFS particiju negdje ne mogu kao obican user da joj
pristupim, vec samo kao root. Zasto i kako to da sredim?

kako mogu da disableujem neke module koje sam ubacio prilikom kompajliranja kernela?
[ indy @ 07.02.2003. 22:54 ] @
Pa, za gašenje na dugme ti ne treba APM. Ustvari, ako nemaš laptop, i neku matoru konfiguraciju, slobodno isključi APM, a ukljuši ACPI. To ti je stvar koja gasi računar. Takodje, pazi da ne uključiš IO ACPI-tako-nešto, jer stvara probleme, barem kod mene. No proveri, i pazi, uvek imaj rezervu kernela koji radi:))

Za NTFS iskoristi pretragu. Kod mene prosto chmod a+rx radi posao.
[ Tyler Durden @ 08.02.2003. 13:15 ] @
hm, ne mogu da ukljucim ACPI u kernel. Pogledaj
http://users.cg.yu/river/acpi.png

zasto???
[ Tyler Durden @ 08.02.2003. 13:35 ] @
rijeseno ovo sa ACPI
nisam ukljucio nesto u Code Maturity level options
thanx axez :)

a sta cu sa ovim mountovanjem NTFS particije?
napravim recimo neki direktorijum win u / i dam mu chmod a+rx /win i on dobije ta prava, ali kad mountujem NTFS particiju u njega, on sam promjeni prava na to da samo root ima prva da cita i izvrsava....
?????

[ _owl_ @ 08.02.2003. 22:32 ] @
Citat:

a sta cu sa ovim mountovanjem NTFS particije?
napravim recimo neki direktorijum win u / i dam mu chmod a+rx /win i on dobije ta prava,
ali kad mountujem NTFS particiju u njega, on sam promjeni prava na to da samo root ima prva da cita i izvrsava....
?????

Pa dozvole koje se odnose na direktorijum u kome ces da mountujes neku particiju
se ne odnose na samu tu particiju kada je mountujes (mislim da pise u man mount).
Dozvole za mountovanu particiju namestas u /etc/fstab-u ili preko mount -o opcije.
Za svaki FS su ti dostupne razlicite opcije, za vfat probaj umask, gid, uid.
[ Tyler Durden @ 14.02.2003. 10:00 ] @
Ne mogu nikako da sredim ovo sa mountovanjem:eyes
Moze li neko konkretno da mi stavi liniju koju da ubacim u fstab jer mi sad prilikom podizanje prijavljuje failed za fstab...
sve sam probao...