[ bjevta @ 04.08.2006. 06:26 ] @
Dobijam automatski info mail od Sun-a u vezi novotarijama. Zadnji mail je započeo sledećom rečenicom:

Borland says that it is no longer investing in developer tools.

Ne bih da ispadnem glup u društvu ali, šta im to sad znači? Taman sam se spremao da skinem C# builder i JBuilder i da se malo "provozam" kad ovo stiže. Nisam dugo vremena pratio šta se dešava s Borlandom.

Komentari?
[ hyle @ 04.08.2006. 09:25 ] @
Koliko sam ja pratio dešavanja, Borland je pre par meseci objavio da traži kupca za deo firme koji se bavi proizvodnjom programerskih razvojnih alata (IDE). Navodno, usmeravaju se na "application lifecycle management" aplikacije i to se dosta razlikuje od proizvodnje IDE-a pa ne mogu da se fokusiraju na obe stvari. U prevodu, pojavio se veliki broj besplatnih IDE-a koji po kvalitetu ne zaostaju za Borlandovim alatima pa su ljudi procenili da im se taj posao više ne isplati.
Kupca još uvek nisu našli i uredno objavljuju nove verzije svojih alata ali verujem da neće još dugo.

Evo jednog članka na tu temu:
Don't Cry for Borland's Tools Business

Ja sam bio veliki zaljubljenik u Borlandove proizvode, počev od Turbo Pascala, ali mi se čini da su u poslednjih par godina posustali. Mislim da je tu ključni lik bio Anders Hejlsberg koji je prešao u Microsoft i koji sada vodi razvoj C#

Baš bih voleo da čujem šta drugi misle na ovu temu, pozdrav!
[ bondja @ 04.08.2006. 11:49 ] @
Razvijanje situacije:

1. besplatni programi
2. besplatni alati za izradu programa
3. besplatni programeri.....

sta vise reci :)

Pukli smo :D

poz.
[ Branko Santo @ 04.08.2006. 21:18 ] @
3. besplatni programeri ...... koji u programima ostavljaju rupe koje ce da iskoriste pa da maznu koje milionce buahahahaha
[ nemnesic @ 04.08.2006. 21:21 ] @
Jesi gledao film Office Space?

:))
[ bjevta @ 05.08.2006. 06:12 ] @
Gde me nađe!?

Film Office Space je jedan od mojih omiljenih!
[ djalfirevic @ 10.08.2006. 17:24 ] @
Citat:
bjevta: Gde me nađe!?

Film Office Space je jedan od mojih omiljenih!

A jel gledao neko Antitrust???

Sta ako se tako nesto desi???

buhaaahhahahah

8-)
[ augustus @ 10.08.2006. 21:19 ] @
Borland je zvanicno odustao od razvoja IDE-a(da li se mozda kaze IDE-ova neki knjizevnik nek nam pomogne).
Neki tamo strucnjaci kazi da je najveci krivac Eclipse platforma.BCB je u startu lose prosao,Dephi zivi od stare slave,a JBuilder je dobro prolazio.Al eto besplatni Eclipse pobedio.Ura!
[ nemnesic @ 10.08.2006. 21:26 ] @
URA!
[ sasa_vu @ 11.08.2006. 02:26 ] @
Nije samo to zbog Eclipse, bar po mom misljenju, tu su jos i NetBeans ( koji je sve bolji i bolji :-)), Sun alati su free sad....