[ stefan.e @ 08.02.2003. 12:32 ] @
Imao sam neparticionisan prostor na HDD-u, na kome koristim Win i Mandrake 9.0, i resio da ga koristim kao novu linux particiju. Udjem ja u konfiguracioni centar, idem na ono za podesavanje HDDa, kliknem na prazni prostor na disku, i pita me gde da stavi particiju, ja prihvatim preporuceni /usr, on kaze "/usr vec postoji", pita da li da kopira fajlove na novu particiju, ili da ih sakrije (ma sta god to znaciolo). Ja mu kazem ovo drugo, sacuvam podesavanja (fajl sistem nove particije je journalised-nesto, ne znam sta), i resetujem. Pri bootovanju selektujem linux, a ono kaze: Kernel panic, bla, bla, bla, no init point device /ide0 (3,5), bla, bla, bla, try parsing init= to kernel. Niti znam sta je taj init, niti kako da ga posaljem kernelu (znam da udjem u tekstual mod lilo-a, ali sta dalje). Probao sam sa rescue modom sa cd-a, ali ni tamo mi nije jasno sta da radim. Kada sam mu rekao mount, izlistao je particije, prijavio je da postoji root, sa ext3 fajl sistemom i da postoje jos neke particije, i neka sa losim fajl sistemom. Ima li nacina da vratim linux u zivot, ili da odmah idem na reinstal ? |