[ Garage @ 04.08.2006. 14:00 ] @
| E Pozdrav svima!!!!!
Par pitanja za sve koji se razumiju u Flashu. Ok.
Napravio sam internet prezentaciju u flashu za jednu nasu pekaru.Ta prezentacija mora ici na srpskom i na engleskom sto za web nije nikakav problem jednostavno dvije html stranice na jednoj srpska a na drugoj engleska verzija i to povezi.
Medjutim vlasnik hoce to isto sto sam napravio za web da ima na cd-vizit karti uz dodatak filma o firmi.Sve je to ok ali kako da srpsku i englesku verziju flash filma (znaci dva odvojena swf ) "najbezbolnije" povezem sa linkom ali da to radi na svakom racunaru kad se ubaci CD .Autorun odradi posao i otvori recimo srpsku verziju swf i dalje da sve funkcionise kako treba.
Ovo sam malo uprostio izvinjavam se strucnjacima recimo da sam jos negdje na sredini sto se tice poznavanja Flasha! |
[ CtrlAltDel @ 04.08.2006. 14:40 ] @
pre ce biti na pocetku :)
zar nije najjednostavnije da kreiras jedan flash file u kome je izbor jezika , klikom na jezik se ide na neki frejm
u kome je prazan film u koji ucitavas externi fajl sa odredjenim jezikom.
cak uopste nije bilo potrebe da razdvajas jezike u dva filma.
npr. kreiras dvodimenzionalni niz sa vrednostima na srpskom i engleskom jeziku svakog linka, naslova, txt-a i uzimas clan 0 ili 1 u zavisnosti na koji je jezik kliknuto
[ Garage @ 06.08.2006. 15:29 ] @
Pa kako se uzme.U okvirima u kojim radim zadovoljavam potrebe svoje i drugih tako da to nije vazno, ja prihvatam i salu i sugestiju nema frke.Vazno je da sam odradio posao uz tvoju pomoc.CD-vizitku sam upakovao u u jedan EXE fajl ispala je ok ali internet prezentaciju sam ostavio razdvojenu na srpski i engleski html najvise zbog tezine projekta valjda je to ok sta mislis ti?Jedina kvaka je u tome sto ce odabirom na jezik vrsiti ucitavanje projekta oba puta (eng. i ser.).Znaci prezentaciju ce da otvara mnogo brze na ovaj nacin nego da sam sve to spakovao u jedan swf.
Da li je to greska sta mislis?
POZDRAV!
[ CtrlAltDel @ 06.08.2006. 15:40 ] @
ni cd prezentaciju nisi morao da pakujes u jedan fajl, flash moze da ucitava eksterne swf-ove, slike itd.
to je posebno bitno kod kreiranja web prezentacija sa flash-om zbog velicine fajla kog treba povuci sa neta , znaci mozes da izdelis jednu prezentaciju na vise swf fajlova ( npr. svaka strana jedan swf) ali onda se mora voditi racuna o preloaderima ( da ne dodje do preskakanja animacije zbog neucitanih frejmova odredjenog filma )
sto se tice web prezentacije koju si spominjao ... pretpostavljam da si duplirao animacije kad si radio varijantu za drugi jezik tako da je bolje sto si to u ovom slucaju razdvojio u dva fajla , ne bi to bas zauzimalo kao jedna animacija x 2 jer su bitmape vec uvucene u taj fajl ali bi sigurno bio veci.
kao sto rekoh treba uvek razmisljati gde je pametno razdeliti prezentaciju na vise filmova, tako da nisi pogresio
[ Garage @ 06.08.2006. 19:57 ] @
E ZAHVALJUJEM.
Vidim da se dosta razumijes u Flash ,tako da cu biti slobodan da ti se obratim ako bolje reci kada budem zakocio negdje.
Veliki pozdrav!!!!!!!!!!!!
[ CtrlAltDel @ 06.08.2006. 20:24 ] @
nista, sluzimo narodu :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.