[ Untouchabble @ 04.08.2006. 23:39 ] @
Znam da bi tema trebala da ide na drugo mesto, ali kapiram da ove topice ipak citaju kompetentniji ljudi. Dakle, radim seminarski o hardveru (bezvezan predmet, mogao sam i da isprepisem bilo sta), ali znam da ce mi ovo kad-tad zatrebati, ako ne na faksu, onda kasnije. Znaci neophodna mi je basic literatura o umrezavanju racunara - sad cete reci uradi pretragu, ali to sam vec obavio: dosta linkova koje sam pronasao daju prilicno konfuzne i nabacane podatke, npr krenu prvo od standarda za povezivanje, pa onda predju na topologije mreza itd itd. Meni treba link (ili preporuka za kvalitetnu knjigu) koja objasnjava osnove funkcionisanja mreze i daje akcenat na potreban hardver.
Btw, imam neku staru knjigu u izdanju mikro knjige: Frank J. Derfler - Vodic za povezivanje, ali ne znam koliko je aktuelna. Pregledao sam je letimicno i kada sam video da predlazu vise adaptera da bi se otklonilo ogranicenje ISA magistrale, batalio sam.

Unapred hvala.
[ Untouchabble @ 04.08.2006. 23:41 ] @
Zaboravih da napomenem, prilicno mi je hitno pa bih bio zahvalan na sto brzim odgovorima.
[ Untouchabble @ 06.08.2006. 13:53 ] @
Da li je moguce da niko ne moze nista da mi preporuci? Zamolio bih moderatore da premeste post u temu Obrazovanje.
[ Gojko Vujovic @ 06.08.2006. 14:28 ] @
Pogledao si http://www.elitesecurity.org/t107270-Sve-mrezama-CISCO-eBooks ?
[ Untouchabble @ 06.08.2006. 15:21 ] @
Jesam, to mi je osnovna literatura. Ali mislio sam bukvalno na knjige, odgovaralo bi nesto sto moze da se nabavi kod nas (mikroknjiga, cet, kombib...). I hvala za rokiranje posta.
[ Gojko Vujovic @ 06.08.2006. 19:00 ] @
Od tih uvodnih knjiga imaš neke skripte na ETF-u ili mini knjižice, pa potraži to za početak, jeftino je.

Od stranih na primer Local Area Network handbook, John P. Slone, Auerback izdanje.
[ Untouchabble @ 06.08.2006. 21:50 ] @
Hvala, pogledacu.
[ v.marko @ 07.08.2006. 08:35 ] @
imas brdo toga na nasem jeziku na:

http://www.vets.edu.yu/smerovi/predmeti/mreze.htm

pozdrav