[ CallMeSaMaster @ 07.08.2006. 15:34 ] @
Npr. ako imam sledeci string u DD Box Bill, Gates (USA) Kako da pokupim samo Bill, zatim samo Gates?-Ili mozda jos gore kako da uzmem samo USA bez Zagrada? |
[ CallMeSaMaster @ 07.08.2006. 15:34 ] @
[ Fedya @ 07.08.2006. 15:35 ] @
String niz[] = ddTvojDropDown.SelectedText.Split(' ');
i onda foreach(string str in niz) { // upises u bazu ili sta vec... } [ spartak @ 07.08.2006. 15:41 ] @
Prvo uzmes iz DDL ono sto ti treba (SelectedValue ili Text).
Onda nad tim stringom mozes da izvedes razlicite akrobacije da dobijes podatke. Prvo, odakle ti ti podaci u DDL? Ako si ih od negde vec "naformatovao" za prikaz, nemoj onda da ih "cepkas" ponovo za upis u bazu. Nadji po ID (SelectedValue) opet te podatke i to ti je to. Ako bas moras da splitujes string, imas MSDN pogledaj malo string klasu, i ovaj metod Split koji ti je kolega preporucio. Ako su ti podaci uniformni u DDL tako da imas Pera, Peric (SER) kao i Bill, Gates (USA) mozes i regularnim izrazom da odseces zarez i zagrade i izdvojis podatke. [ CallMeSaMaster @ 07.08.2006. 15:48 ] @
@Spartak
Da upravo sam tako radio- hocu reci cijeli string je jednom stored procedure sastavljen iz baze i to tri kolone.Npr.Ime,Prezime,Drzava Ja sam mislio ovako nesto, ne znam jesi li ti to mislio: DA te podatke ne upisujem u bazu nikako jer vec postoje,samo da vrijednosti njihovih id prepisem u druge tabele gdje mi treba.Da li je to dobro rijesenje?Ja iskreno ne znam drugo:) [ spartak @ 07.08.2006. 15:57 ] @
Naravno, to ti je optimalno resenje. Sve ostalo bi bilo skrnavljenje alata sa kojim radis i baze koju koristis :-)
Znaci imas podatke o bogatasu koji su jednoznacno identifikovani preko ID. U DDL SelectedValue stavis ID, a ono sto korisnik vidi naformatujes kako hoces. E onda recimo dodjes na stranu gde hoces da proglasis tog bogatasa penzionerom. Selektujes Bill Gates, prosledis bazi ID i ona uradi: Code: UPDATE Bogatasi SET RadniStatus = 'penzionisan' WHERE ID = @OnajValueizDDL Ovo bi trebalo da ti penzionise Bilija [ CallMeSaMaster @ 07.08.2006. 21:54 ] @
:-)
Skonto sam ja da je on za penzije ali mi ga nekako zao:-) U svakom slucaju hvala za help Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|