[ extramedia @ 07.08.2006. 21:23 ] @
Pozdrav svima

Kako da kombinujem PHP, JavaScript i sessions-e?

Na primer....
Pomocu PHP-a je definisana tamo neka sesija $_SESSION['user']['id']. Kako ja toj sesiji da pristupim pomocu JavaScripta?
Kako pomocu Java scripta da definisem takve sesije, kojima cu kasnije da pristupim pomocu PHP-a?

Pozrav
[ Nemanja Avramović @ 07.08.2006. 21:39 ] @
Direktno preko JS-a ne možeš, on je client side, ali mislim da je AJAX ono što tebi može da završi posao
[ extramedia @ 07.08.2006. 21:51 ] @
Tja .... tako sam i mislio.

Znash li mozda kako AJAX moze da mi zavrsi posao?

Nikada se nisam susretao sa AJAX-om.
[ flylord @ 07.08.2006. 23:14 ] @
a da napises sta uopste hoces da uradis? Inace ne moze niko da ti kaze, kako AJAX moze tebi da pomogne

[Ovu poruku je menjao flylord dana 08.08.2006. u 00:42 GMT+1]
[ extramedia @ 07.08.2006. 23:40 ] @
Hmmm... da, flylord, u pravu si.

Dakle zelim da napravim uporedjivanje prizvoda... slicno kao na e-bay.de...

Ja sam to resio tako shto ID-jeve proizvoda koji se uporedjuju cuvam u sesiji kao string "-id1-id2-id3-...."
dakle primera radi.. imash stranicu koja lista 10 proizvoda i za svaki proizvod imash checkbox... jednostavno selektujesh one koje hocesh i kliknesh na dubme.... skripta lepo napravi niz ID-jeva i to je to...

ali...

problem nastaje ako imash 5 stranica sa 10 proizvoda na primer....
ti bi trebalo da kliknesh na submit dugme na svakoj stranici na kojoj se nalaze proizvodi... shto je malo smor.

Ako pogledash e-bay, videcesh da je na njihovom sajtu moguce da ti na strani 1 obelezish proizvod, zatim kliknesh na stranu 6, na strani 6 obelezish neki isto proizvod i kliknesh na "Uporedi" i on pamti da si ti na stranici 1 obelezio proizvod.....

dakle ja sam mislio da moze da se izvede neshto kao event-driven funkcija koja jednostavno kada ti selektujesh neki proizvod na nekoj strani... upishe ID tog proizvoda u sesiju..

eto, to su neka moja razmisljanja, mozda pogreshna, ne znam... neki savet, ideju, bilo shta?
[ feroc1ty @ 19.01.2008. 14:57 ] @
Citat:
extramedia: Hmmm... da, flylord, u pravu si.
dakle ja sam mislio da moze da se izvede neshto kao event-driven funkcija koja jednostavno kada ti selektujesh neki proizvod na nekoj strani... upishe ID tog proizvoda u sesiju..

Mozes mesto sesija da stavljas javascript cookies..