[ mziksmziks @ 08.08.2006. 01:09 ] @
Imam niz checkbox-ova, ciji broj zavisi od baze, koji ucitavam kodom u tabelu for ($i =1; $i <=$broj_slogova; $i++) { echo "<tr><td align='' height='25' width='80' bgcolor='gray'> <input name=??? type ='checkbox' value=' ' ></td></tr>"; } Korisnik ce da checkira neke. Hocu da prodjem kroz sve boksove i njihova stanja true/false upisem u bazu. Znam samo za POST i GET metodu sa SUBMIT slanja stanja checkboxova, posto je niz, imam problem kako da u gornjoj petlji dam razlicita imena svakom kako bi mu kasnije pristupio. Takodje kako da se u drugom fajlu kome cu poslati vrednosti putem <FORM METHOD=POST ACTION='preuzmi.php'> da dodelim vrednosti i imena promenljivima : $?ImePromenljive??? = $_POST[ovde ime boksa ???? ] ovo treba sve dinamicki – kodom da se zada, a ne rucno (kako sam do sada radio). Kada dobijem imena promenljivima dalje znam kako da upisem vrednosti u bazu. Kako ovo resavate? Pozdrav svima koji pomognu!!! U pitanju je zadatak za vezbu i radim u WAMP serveru PHP5 i MYSQL na PC-u, OS WX |