[ Mx_2 @ 08.08.2006. 11:32 ] @
Jel moze neko da mi ispita koliko je siguran ovaj kriptovani fajl, tj. koliko je tesko iscitati "zasticene" inforamcije koji ovaj fajl u sebi sdrzi.

http://www.besticom.de/sporedno/dataconfiguration.rar

Inace temu sam prvobitno postavio u pogresnom formu, http://www.elitesecurity.org/t203250-0 jer sam prepostavljao da se radi o kompjaliranom a ne kriptovanom fajlu.

-opsirnije
Citat:
pozdrav,
Moze li mi neko reci koliko je tesko otvoriti "kompjalirani kod" tipa *.*.config.
naime radi se o jednom programu namenjenom za kladionice, mislim da je program pisan u VB, posto nemam bas nesto vece znanje oko programiranja, nisam siguran da mi je programer rekao pravu istinu,
Navodno ova datoteka pod imenom dataconfiguration.config mora da bude instalirana na svim racunarima na kojima je instaliran program za kladjenje ( WEBWIN ) i u navednoj datoteci se nalaze najvaznije informacije tipa : IP Adresa servera, korisnicko ime i lozinka.
Ako neko ima volje i vremena moze pogledati taj kompjalirani ili kodirani cod na adresi http://www.besticom.de/sporedno/dataconfiguration.config ili orginaln dataconfiguration.config file za preuzeti
http://www.besticom.de/sporedno/dataconfiguration.rar

Posoji li nacin kako da se taj config- file otvori u nekom editoru? i koliko je to tesko.
Posto ce vlasnici kladionica imati puni fizicki pristup racunaru, a program radi na windows XP, pitam se koliko je to sve sigurno.
[ ventura @ 08.08.2006. 13:56 ] @
Fajl je sigurno enkriptovan nekim ozbiljnim enkripcijskim algoritmom jer je originalna veličina fajla 1440 bajta, a kompresovana veličina 1523 bajta.

Moja predpostavka je da se radi o AES enkripciji, tako mi nekako izgleda fajl, a i komponenti za AES enkripciju danas na netu imaš koliko hoćeš ...

Enripcija se sigurno može razbiti, ali to bi verovatno koštalo skuplje nego što košta legalna kopija tog programa, što je verujem i krajni cilj autora...
[ qwertzuiopasdfghjkl @ 15.08.2006. 12:13 ] @
Ako taj program (WEBWIN) koristi taj fajl, onda je to prelako za ucinit.. okaci tu taj program ako zelis (smijes) pa da onda vidis kako je lako :)

[ StratOS @ 16.08.2006. 19:02 ] @
404: Not Found
[ qwertzuiopasdfghjkl @ 17.08.2006. 08:06 ] @
Pa covjek se prepo da ce ostat bez kladionice