[ anon28907 @ 08.08.2006. 18:18 ] @
Zanima me da li je preporucljivo otvarati KDE aplikacije (Konqueror) pod GNOME-om ?
Nisam bas naviknut na Nautilus (narocito mi smeta onaj sistem - svaki folder novi prozor) pa bih radije Konqueror ...
[ Sir_Oliver @ 08.08.2006. 19:18 ] @
Zasto ne bi bilo preporucljivo ako imas instaliran i KDE i Gnome? Ako ti se vise svidja, ti slobodno teraj Konqueror.
[ Marko_R @ 08.08.2006. 19:31 ] @
Meni nautilus ne otvara novi prozor. Probaj da podesiš neke opcije. A ne vidim zašto ne bi bilo preporučljivo puštati kde programe, jedino što im treba malo više vremena da se podignu.
[ mrki @ 13.08.2006. 01:44 ] @
instaliraj firefox
[ vladared @ 13.08.2006. 05:32 ] @
Mislim da se ovo nije mrki odnosilo na internet...
Ako imaš i kde i gnome okruženje trebalo bi da možeš da koristiš konqueror ali lično mislim da je najbolje integrisan za gnome okruženje nautilus i što ti je Marko_R rekao verovatno ako malo iskonfigurišeš možeš dobiti koliko toliko prihvatljivu varijantu.
[ Body Bag @ 13.08.2006. 11:48 ] @
Citat:
igor@44: Zanima me da li je preporucljivo otvarati KDE aplikacije (Konqueror) pod GNOME-om ?
Nisam bas naviknut na Nautilus (narocito mi smeta onaj sistem - svaki folder novi prozor) pa bih radije Konqueror ...

Zaboga-Preferances,opcija Behavior,cekiras opciju "Always Open In Browser Window" a mogao bio da cekiras i "Display text files" pa ce ti kada kliknes na neki text ili html fajl odmah prikazivati njegov sadrzaj u odgovarajucoj aplikaciji,nece biti onog dosadnog pitanja-"Do you want blablabla...."
Koristiti Konqueror u Gnome-u je po meni smesno(treba da instaliras ceo kdebase i jos neke stvari ako hoces jednu jedinu aplikaciju)jer je Nautilus odlicno integrisan u svoje native radno okruzenje,a slicno stoji i za KDE i Konqueror....
Malo je nezgodno u Gnome-u jer nema kvalitentog GUI fajl-menadzera-Gnome Commander deluje smesno u poredenju sa Krusader-om i MC-om koji se koristi iz konzole...
-takodje smeta sto nema dobrog native GUI programa(frontenda)za rezanje-Gnome Baker zaista obecava,ali je on tek u povoju.....
-program kppp je jednostavno dosta bolji i kvalitetniji nego gnome-ppp
To su neki od razloga(tu je i AmaroK :-)) zasto ja koristim KDE umesto Gnome-a....
PoZ!
[ mrki @ 13.08.2006. 17:53 ] @
Citat:
vladared: Mislim da se ovo nije mrki odnosilo na internet...

ma možda i firefox ima neki plugin za file managing ko zna

btw.
ja koristim GNOME a ne odvajam se od KMAIL-a (nikad) i Konqueror-a (ponekad da), to je u principu stvar ukusa.

Citat:
Koristiti Konqueror u Gnome-u je po meni smesno(treba da instaliras ceo kdebase i jos neke stvari ako hoces jednu jedinu aplikaciju)jer je Nautilus odlicno integrisan u svoje native radno okruzenje,a slicno stoji i za KDE i Konqueror....

Kao sto rekoh stvar ukusa. Ne vidim nista komično u ovoj kombinaciji. A sto se tiče okruženja na većini novih distribucija (home edition) i KDE i GNOME (i još po koje) su prisutni, tako da se korisniku prepušta izbor.

Naravno kad razgovarom o FM (fajl menadžerima) ne treba izostaviti i ne prevaziđeni Midnight Commander u svom GNU izdanju naravno

man mc

$mc

[ random @ 13.08.2006. 18:23 ] @
Citat:
mrki: Naravno kad razgovarom o FM (fajl menadžerima) ne treba izostaviti i ne prevaziđeni Midnight Commander u svom GNU izdanju naravno ;)

A koje drugo izdanje Midnight Commandera postoji?
[ mrki @ 13.08.2006. 21:07 ] @
Eh random, morao si da progovoriš...izgleda da nema
Dok sam pisao gore pomenuti tekst, na umu mi je bio u stvari NC za dos...otud odma i raličita izdanja