[ Max Payne @ 08.08.2006. 21:10 ] @
Koliko je teško, ili bolje rečeno koliko vremena bi trebalo da se nauči php za nekoga ko se već bavi javom nekih godinu dana, pošto sam pročitao, a i video da je sintaksa slična.
Pozdrav
[ 1r0nM4n @ 08.08.2006. 21:21 ] @
Sa jakom voljom i željom, relativno brzo :)
[ Max Payne @ 08.08.2006. 21:29 ] @
Ma, daj malo konkretnije, mesec dana, dva meseca, recimo da imam jaku volju i zelju...
[ misk0 @ 09.08.2006. 12:12 ] @
Ako imas iskustva u programiranju, nece ti biti problem nauciti. Poenta je nivo do kojeg zelis da stignes. Nadji neku knjigu, skini dokumentaciju sa sajta, instaliraj sebi Apache + PHP i shibaj. Kad ojacas malo, skontas kako funkcionishu neke stvari, nadji sebi projekat - zadatak i pokusaj da ga uradis.
[ Radovan__III @ 09.08.2006. 13:17 ] @
java moze mnogo da ti znaci zato ti preporucijem da odma podjes na programiranje sa klasama u php-u
[ Max Payne @ 09.08.2006. 18:37 ] @
Što se tiče nivoa do kojeg bi želeo da stignem, to bi bio možda neki srednji nivo, dakle ne želim da postanem php guru, već da znam da se snađem, da iskoristim neke gotove skripte, da izvršim neke izmene u kodu ako mi zatreba, tako nešto otprilike. Znam da radim u fotošopu, drimviveru i flešu, i poznajem mysql. Hteo bi da znam da radim u php-u, ako mi zatreba za neki veb sajt gde bi trebao da koristim bazu podataka. Dakle hteo bi da dođem do nekog nivoa gde bi znao nešto da odradim u php-u, a ako bi mi zatrebalo nešto ozbiljnije u php-u da mogu da se snađem.
I u učenje php-a se ne bih upuštao ako bi mi za to trebalo nekih 3-6 meseci, jer mi je java glavna. Dakle da li mislite da bih za nekih recimo mesec dana mogao da naučim da se snalazim u php-u, ili eventualno napištem ponešto, imajući u vidu da sam savladao osnove jave, i već pisao neke programčiće?
[ Nemanja Avramović @ 09.08.2006. 19:04 ] @
Mesec dana non stop rada sa PHP-om... možda... :|
[ kelja @ 09.08.2006. 19:12 ] @
Izvini, ali pitanje je,hm..moram reci besmisleno...i sam znas da nivo postignuca zavisi prvenstveno od motivacije i sposobnosti...stoga..explicitan odgovor na pitanje:"Koliko mi treba da naucim osnove PhP-a?"(pod uslovom da se cak i svi slazemo oko toga sta su 'osnove')-ne mozes dobiti od nekog drugog.Odgovor na to pitanje moraces da das samom sebi(i to naknadno...posle ucenja 'osnova')
[ Max Payne @ 09.08.2006. 19:41 ] @
Dobro, Keljo, to je jasno, ali poenta svega ovoga je da čujem lična iskustva i mišljenja drugih ljudi. Naravno da to sve zavisi od mene, i da to nikada ne može da se "izračuna", koliko je nekome potrebno, i da tu ima raznih i raznih faktora, sociološko-biološko-genetičkih, itd, itd, ali onako čisto konverzacije radi...šta mislite jeli dosta mesec dva dana?
Hvala JaHvrame, jedini konkretan odgovor...
[ glavince @ 09.08.2006. 20:57 ] @
Nijedan programski jezik nije toliko tezak koliko sama logika programiranja.
Posto kazes da vec imas iskustvo u programiranje, na tebe ostaje da naucis sintaksu PHP-a.
Ako koristis dobre tutorijale, sto ih ima stvarno mnogo i naravno php manual. Mogao bi za 2-3 meseca da pocnes da koristis PHP za neke skronije namjene, ko sto si naveo.
[ Max Payne @ 09.08.2006. 21:32 ] @
Blagodaram na odgovor što mi go prati