[ Milan Jez @ 09.08.2006. 18:35 ] @
Zanima me kako ću snimit linux SUSE na drugu particiji, a da prva particija na kojoj je windows ostane netaknuta (posebno me zanima mount point, swap, file system...).
Ako može detaljan opis, jer imam samo 10 min iskustva i jako me je zainteresirao.

[Ovu poruku je menjao Milan Jez dana 09.08.2006. u 19:51 GMT+1]
[ Zoran Milovanovic @ 09.08.2006. 19:13 ] @
Procitaj neki tutorial za pocetak, koristi pretragu!!! Na ovom forumu ih imas bar 10ak.
[ icobh @ 09.08.2006. 20:46 ] @
Ako ništa drugo, barem je Suse lako instalirati. Ja, iako sam okoreli Windowsovac imam čak Suse 9.1 instaliran na svom kompu...
[ Milan Jez @ 11.08.2006. 09:13 ] @
Tražio sam još juče ali ne puno, uglavnom ništa konkretno nisam našao u vezi particija (swap...i te stvari). To me vrlo zanima, pa sam sinoć pokušao sam instalirati SUSE 10. Nešto sam poštimao u vezi particija, al nije mi sve jasno tačno šta. Instalirao se, digao, čuje se uvodna muzika i onda zaledi, totalno zalede i miš i tipkovnica koji su za vreme instalacije perfektno radili. Pa se pitam da li je greška od strane mene za vreme instalacije ili je uzrok nešto drugo, možda cd.
U svakom slučaju zamolio bi nekog da mi objasni to oko particija, jer ću da si nabavim novi cd (u slučaju da ovaj ne radi).
[ MMX @ 11.08.2006. 20:31 ] @
Koristeci Partition magic ili neki slican program smanji velicinu windows particije za onoliko GB koliko zelis da izdvojis za Linux. Slobodni prostor ostavi kao unpartitioned space. Pokreni instalaciju SuSe-a i u toku instalacije kreiraj potrebne Linux particije od neparticionisanog prostora.
[ MMX @ 11.08.2006. 20:35 ] @
Pogledaj sledeci link:

http://www.elitesecurity.org/t...alacija-Linux-pored-Windows-XP

Tu ces naci detaljan odgovor na tvoje pitanje.