[ stale85 @ 09.08.2006. 22:09 ] @
Imam sledeci problem: Vec duze vremena sam na wireless provajderu, i slucajno ili namerno imaju na kraju essid imena razmak. Posto koristim Ubuntu 6.06 bilo je logicno da odabir essid-a mog access point-a obavim graficki, al ipak problem i onda ostaje neresen. Kopajuci po man stranicama otkrio sam da konfiguracioni fajl za moju mrezu je u fajlu /etc/network/interfaces koja je ovog formata: # This file describes the network interfaces available on your system # and how to activate them. For more information, see interfaces(5). # The loopback network interface auto lo iface lo inet loopback iface ath0 inet static address 192.168.xxx.xxx netmask 255.255.255.0 gateway 192.168.xxx.1 wireless-essid Moj Provajder auto ath0 Sad ne znam kako da stavim razmak posle imena Moj Provajder, probao sam razmak al on ga jednostavno guta. Sto je i lako shvatljivo jer je takvog formata ovaj konfiguracioni fajl. Interesuje me da li postoj regularan nacin da se ovo resi, a ne da svaki put kad podignem masinu kucam $sudo iwconfig ath0 essid "Moj Provajder " |